Hauskaa sähkökitarasähinää Aleksis Kiven Kadulla vuonna 2004

Kuten olen aiemmissa blogeissani maininnut, minulla oli vuosina 2003-2006 Canon PowerShot A70 pokkarikamera, joka oli suhteellisen edullinen peruskamera. Sillä sai ihan hyviä still-kuvia ja pystyi ottamaan jonkinlaisia videoitakin, mutta laatu oli heikko ja kestoa pätkillä oli 30 sekuntia. Tässä on eräs video, joka on kuvattu 15.11.2004 Aleksis Kiven Kadulla. Olin hiljattain hankkinut kermanvalkean Gibson Les Paul Custom kitaran vuosimallia 1992. Kitaraan on vaihdettu tallamikiksi Seymour Duncanin JB ja kaulamikkinä on Seymour Duncanin 59-kaulamalli. Otelaudan nauhat on myös vaihdettu tavallista suurempiin. Tämä Les Paul on minulla yhä edelleen ja se on todellakin aivan helvetin nätti ja hyvä kitara.

Vahvistimeni oli tuolloin Marshallin ns. puoliputkivahvari Valvestate 8080. En pitänyt kyseisestä pöntöstä juurikaan. Sen särö oli siedettävä, mutta kuvailisin sitä englanninkielisellä termillä "harsh" eli karkea, karu, ikävä, tökerö, tyly, miten sen haluaakaan suomentaa. Pidän siis paljon enemmän oikeista vintage täysputkivahvareista kuten Marshall Super Lead. Canon PowerShotin mikrofoni oli muuten aivan surkea, joten kitarasoundimaailma on tässä klipissä senkin takia mitä on. Mutta mielestäni videolla soundi on silti parempi kuin se oli luonnossa. Pokkarikameran huono mikki on leikannut taajuuksia pois ja särö ei ole niin karun kuuloinen tallenteella.

Eipä muuten ole tullut yhtään ikävä sitä 80W Valvestate Marsua, vaikka myin sen pois vuonna 2007. Sain siitä muistaakseni 140€. Se oli kuitenkin sitä mitä ostaja halusi, joten sekin vahvistin sopii tietyntyyppiseen musiikkiin kyllä.