Billy Cobham Bandin keikalla Keitele Jazzissa kesällä 2004

Olin 31.07.2004 Äänekoskella Keitele Jazzissa. Pääesiintyjänä oli muistaakseni tuolloin Billy Cobham Band vai oliko se nimellä Billy Cobham Spectrum Band, sitä en enää pysty muistamaan. Kirjoitin aiemmassa blogissani Kaksi suosikkialbumiani pilvessä siitä miten tapasin kosketinsoittajan nimeltä Tom Coster. Tässä Coster soundcheckissä ennen keikkaa:

tom coster

Olin keikalla jonkin verran pilvessä ja todella innostuneessa mielentilassa. Joka ainoa kuva keikalta on tärähtänyt pahasti eli ne ovat epätarkkaa sotkua alusta loppuun. Poimin tähän kuitenkin kaksi kuvaa, joista saa edes jotain selvää. Ensimmäisessä on legendaarinen Mahavishnu Orchestran alkuperäinen rumpali Billy Cobham:

billy cobham

Toisessa on jazz-fuusion pioneeri, kitaristi Larry Coryell:

larry coryell

Olen käynyt jokusen kerran Keitele Jazzissa. Koska minulla ei ole autoa tai ajokorttia, jään aina yöksi Äänekoskelle. Se on hyvin pieni paikkakunta, joten majoituksesta kannattaa huolehtia varaamalla se hyvissä ajoin etukäteen. Olen suosinut Hotelli Hirveä:

hotelli hirvi

Tässä vielä lopuksi kaksi lyhyttä, surkealla äänenlaadulla varustettua videopätkää kyseiseltä Billy Cobham Bandin keikalta. Video on otettu Canon PowerShot A70 pokkarikameralla eikä kuvanlaatukaan ole kaksinen. Mutta onpahan tässä jotain muistoja tuolta kesältä Äänekoskella 2004.