Hurja sähinä johti voittavaan huutoon eBayssä

Huh huh, olipahan taas kovat sähinät eBayssä! Olin koko viikon tarkkaillut Englannissa olevaa Atarin kasibittistä peliä Alley Cat (1983). Pelin julkaisija on legendaarinen Synapse Software. Pelin hinta oli pitkään alle £50, mutta hurja sähinä alkoi kun lähestyttiin kohteen umpeutumista, joka siis tapahtui noin klo 20:59 Suomen aikaa. Havaitsin pelin hinnan nousevan vähän kerrassaan viime minuutin aikana.

Olin tietoinen pelin äärimmäisestä harvinaisuudesta sekä siitä, että tämä peli on Atari-fanien keskuudessa arvostettu: Atarimanian käyttäjien antama keskiarvo pelille on peräti 8.4/10. Jotkut ovat sanallisissa arvioissaan jopa sanoneet, että tuhansien Atari-pelien keskuudessa Alley Cat kuuluu heidän mielestään ihan Top 10 kategoriaan. Atarimania luokittelee pelin harvinaisuusasteeksi 8/10 eli se on tosi harvinainen. Heillä ei edes ole tietokannassaan datadumppia kyseisestä pelistä eikä sitä ole toistaiseksi Software Preservation Societyllakaan.

Vaikka olinkin erittäin jännittynyt ja ahdistunut, pidin hermoni kylmänä. Ajoitin oman sähähdykseni noin 14 sekuntia ennen kohteen umpeutumista, painoin tylysti nappia ja toivoin parasta! Jumalauta, voittohuutoni oli £293! Pelin hinta siis kuusinkertaistui ihan viime sekunneilla! Minulla oli onneksi ennakkoon vahva aavistus siitä, että tämä kohde tulee houkuttamaan viime hetken "snipereita" sähisemään voitosta ja juuri niinhän siinä tapahtuikin. En voi kuin huokaista helpotuksesta, että maksimihuutoni riitti tänä iltana voittoon! Minulla on hämärä mielikuva, että olisin yrittänyt huutaa tätä peliä joskus 15 vuotta sitten eBayssä ja saanut silloin armotta turpaani. Saatan silti muistaa väärinkin.

Vannotin myyjää lähettämään pelin kirjattuna lähetyksenä vaikka kohteeseen olikin merkitty £9.99 ja Standard Royal Mail. En tietenkään halua, että peli hukkuu matkalla. Myyjältä tuli nopeasti helpottava vastaus, että tottakai hän laittaa sen kirjattuna, kuplamuoviin pakattuna ja pahvilaatikossa, jotta pelin oma boxi ei vaurioidu kuljetuksen aikana. Tämä on juuri sellaista asiakaspalvelua, jota minä arvostan. Nopeaa kommunikaatiota ja bisnes otetaan tosissaan.

Nyt toivon kovasti, että lerppu olisi ehjä, jotta siitä voidaan ottaa datadumppi Software Preservation Societyn arkistoihin. Haluaisin myös päästä kokeilemaan peliä emulaattorilla Linuxissa.