Dragon 8-bittisten koneiden emulaattori xroar paketoitu Fedora Linux 27:lle

Paketoin tänään keskiviikkona 28.02.2018 xroar nimisen Dragon-emulaattorin Fedora Linux 27:lle. Sen löydät englanninkielisiltä retrokonesivuiltani tästä linkistä.

Kasibittisiä Dragon-kotitietokoneita tehtiin alle kahden vuoden ajan Englannissa vuosina 1982-1984. Minulla oli 2000-luvun alussa vähän aikaa Dragon 32 kone, jonka löysin pilkkahintaan läheiseltä kirpputorilta. Siinä ei kuitenkaan ollut virtalähdettä, joten myin koneen pois melkein heti ostettuani sen. Olin tuolloin myös pienessä rahapulassa.

Dragon oli koneena kaupallisesti epäonnistunut, mutta sekin on säilytetty virtuaalisena jälkipolville emulaattorien muodossa. Ymmärtääkseni myös MAME emuloi Dragonin koneita, mutta tämä xroar on siihen puuhaan erikoistunut emulaattori. Kokeilin vain ihan pikaisesti Manic Miner peliä Dragonilla. Tuskinpa tulen käyttämään emulaattoria paljonkaan, mutta onpahan se nyt paketoitu Fedora Linuxille siltä varalta, että joku haluaisi kokeilla sitä. Debian Linuxille paketti oli jo olemassa.

Petyin myös hieman, sillä emulaattorissa ei ole konekielimonitoria. Ideani oli hakkeroida Manic Miner peliin ikuiset elämät ja vapaa aloitushuoneen valinta, mutta ilman konekielimonitoria hommasta ei oikein tule mitään. En myöskään jaksa alkaa puukottamaan emulaattoriin samanlaista hakkerointia, jonka tein B-em emulaattoriin vähän aikaa sitten. Antaa siis sen homman olla.