Kauhua ja helpotusta ORIC Manic Miner pelin parissa

Aloitin tänään ORIC Manic Miner treenisessioni juomalla kaksi keskikokoista mukillista tummapaahtoista Parisien-merkkistä kahvia. Jatkoin luonnollisesti juuri siitä mihin viime yönä jäin eli The Sixteenth Cavern huoneesta. Yrityksiä vaadittiin taas kymmeniä ennenkuin tajusin miten yksi esine kuuluu kerätä. Kun siinä onnistuu, huone on lopulta aika helppokin toisin kuin aiemmin väitin. Mutta siinä vaaditaan silti tarkkaa ajoitusta yhdessä kohdassa. Olin siis tyytyväinen kun sain pelattua huoneen läpi ja painettua mieleeni miten se kuuluu tehdä. Pääsisin myös ORIC:ille uniikkiin huoneeseen numero 17 ja saisin nähdä huoneen, jota en ole ikinä ennen pelannut!

Siihen se iloni sitten loppuikin. Kauhukseni huomasin, että kun pääsin huoneeseen Home At Last, huone korruptoitui silmieni edessä:

home at last corrupted

Ei helvetti soikoon! Tämä kräkkerien raiskaama versio olikin rikkinäinen, mutta kukaan ei ole ilmeisesti havainnut sitä aiemmin, sillä huoneeseen 17 on äärimmäisen vaikea päästä ilman hakkerointeja! En ollut varma oliko vika huoneenvalitsemishakkeroinnissani vai oliko käyttämäni TAP-tiedosto tosiaankin rikki. Veikkasin kuitenkin jälkimmäistä ja avauduin asiasta Jet Set Willy & Manic Miner yhteisön sivuilla. Löytöni oli todellakin kauhea ja tätä en olisi halunnut juuri kun olin päässyt treeneissäni vauhtiin ja puoleen väliin koko Manic Miner pelissä!

Aloin etsiä muokkaamatonta, originaalia TAP-tiedostoa ORIC Manic Miner pelistä ja siihen kuuluvaa värikarttaa, jonka avulla peliä pääsee pelaamaan. Etsintä tuotti lopulta tulosta oric.org fanisivustolta. Sieltä löysin alkuperäisen TAP-tiedoston ja värikartan. Korvasin ORIC Manic Miner sivuillani olevan rikkinäisen ZIP:in uudella ZIP-paketilla ja muokkasin ohjeistuksen vastaamaan uutta todellisuutta. Nimittäin kun testasin huoneenvalintahakkerointiani originaalilla TAP-tiedostolla, Home At Last huone ei korruptoitunut ollenkaan, vaan oli ihan normaali. Näin siis voinemme päätellä, että hakkerointi toimii ja aiempi TAP-tiedosto oli kräkkerien rikkoma, mutta he eivät olleet havainneet mokaansa itse, sillä huoneita korruptoivat viat ilmenevät vasta myöhään pelissä eli huoneissa:

Joka tapauksessa tämä kauhutarina päättyi kuitenkin riemuun, sillä ehjä TAP-tiedosto ja värikoodikartta löytyivät netistä. Lisäksi ne tuntuvat toimivan oikein.

En kuitenkaan tiedä jaksanko kaiken tämän draaman jälkeen enää tänään treenata sitä itse ORIC Manic Miner peliä, sillä energiaa kului aika paljon tähän säätämiseen. Oli tästä kaikesta tietenkin se hyöty, että Jet Set Willy & Manic Miner yhteisön sivuilla oleva TAP-image on nyt paljastunut rikkinäiseksi ja se voidaan korvata ehjällä. Kuvittelepa jos joku olisi pelannut tosissaan sitä rikkinäistä versiota ja selvittänyt 16 ensimmäistä huonetta vain huomatakseen, että huone 17 on ihan rikki eikä sitä voi pelata läpi ollenkaan! Kaikki vaiva olisi mennyt hukkaan.