Suomen Selviytyjät alkoi erittäin positiivisissa merkeissä Nelosella

Suomen Selviytyjät eli kotimainen versio amerikkalaisesta menestysrealitysarjasta Survivor alkoi tänä iltana Nelosella klo 20:30. Pistin sarjan tallentumaan digiboxilleni ja katselin sen äsken tallenteelta. Pyrin välttämään suoria lähetyksiä, jotta pystyn tallenteen avulla kelaamaan mainokset pois. Näin tein nytkin.

Odotukseni eivät olleet korkealla. Amerikkalaisessa versiossa on pääpalkintona peräti miljoona dollaria kun suomiversiossa on vain vaivaiset 30 000 € ja siitäkin verot pois kuten jenkkiversiossakin. En myöskään ollut varma siitä pystyykö suomalainen tuotantotiimi yhtä ammattimaiseen realityn tekoon kuin amerikkalainen, joka on jo vastuussa yli kolmestakymmenestä kaudesta jenkeissä. Pelkoni olivat onneksi turhia.

Ensimmäinen jakso oli oikein taitavasti rakennettu ja kilpailijoiden castauskin tuntui onnistuneelta. Julkkiksien valinta on siinä mielessä hyvä, että heissä on tiettyä persoonallisuutta ja uniikkiutta verrattuna pystymetsästä revittyihin kaduntallaajiin. Monet heistä myös tunnetaan jossain määrin etukäteen, joten sarjaa seuratessa tietää heti useimpien nimet ja jotain heidän taustoistaan. Tutustumisvaiheeseen siis ei kulu aikaa. Julkkiksissa on myös paljon narsistisia piirteitä omaavia egomaanikkoja, joten ohjelmaan on luvassa draamaa ja säpinää.

En nyt halua nostaa esiin ketään henkilöitä, mutta kuten sanottua, aloitusjakso oli oikein lupaava. Draamaa riitti, kilpailut olivat mielenkiintoisia ja missään vaiheessa ei käynyt aika pitkäksi. Olen seurannut äärimmäisen monta kautta sitä Amerikan Survivoria, joten tiedän hyvin mistä tässä showssa on kyse. Tämä suomiversio on kenties palkintosummaltaan surkea verrattuna jenkkilään, mutta tästä huolimatta ohjelma tuntuisi olevan oikein hyvin tehtyä viihdettä. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt tästä hienosta alusta ja aion varmasti seurata koko kauden jättämättä väliin jaksoakaan.