Jehovan Todistajat kontrolloivat aivo-orjiaan kovalla kädellä

Iltalehti kertoo artikkelissaan tiistaina 30.01.2017 seuraavaa:

Uskonnollisesta liikkeestä erotettu entinen jäsen sanoo Jehovan todistajien käyttävän jäseniinsä valtaa näiden seksuaalisuutta hallitsemalla. Liikkeen tiedottajan Veikko Leinosen mukaan videoita on editoitu harhaanjohtavasti.

Artikkelissa kerrotaan miten keskusjohtoisesti manageroitua Jehovan Todistajien firmaa kontrolloidaan ylhäältä "opetusvideoiden" eli käskyjen avulla. Jehovan Todistajille ohjeistetaan mm. seuraavasti:

- Sinun on vastustettava epäpuhdasta itsesi pahoinpitelyä, masturbaatiota, eli sukupuolielinten tarkoituksellista stimuloimista. Älä anna tämän epäpuhtaan tavan saastuttaa itseäsi.

- Tarvitaanko masturboimiseen välttämättä käsiä? Sanotaan, että veli käyttää niin tiukkoja alushousuja, että ne hierovat hänen penistään hänen liikkuessa ympäriinsä. Hän kiihottuu, ja jopa ejakuloi. Masturboiko hän? Kyllä vain.

Myös homous on Jehovan Todistajille kuoleman synti ja vakava rikos Jumalaa vastaan:

- Homoseksuaalisuus on Jehovalle epäpyhää ja vastenmielistä, eikä hän siedä sitä omien palvelijoidensa keskuudessa.

Iltalehti kertoo taustoista:

Nämä sitaatit ovat peräisin videolta, jossa Jehovan todistajien johtohenkilö Gary Breaux ja liikkeen korkea-arvoinen jäsen Ralph Walls antavat haaratoimistojensa työntekijöille muun muassa pukeutumiseen, seksiin ja seksuaalisuteen liittyviä yksityiskohtaisia ohjeita, Raamatun jakeilla höystettynä.

Vastaavanlaista ahdasmielisyyttä esiintyy myös muissa fundamentalistisissa lahkoissa kuten mormonismissa ja adventismissa.

Iltalehti jatkaa juttuaan:

Iltalehteen yhteyttä ottanut Uskontojen uhrien tuki ry:n hallituksessa toiminut Jari-Pekka Peltoniemi sanoo olevansa erittäin huolestunut uskonnollisessa liikkeessä tapahtuvasta vallankäytöstä, jota vuodetut videot hänen mukaansa ilmentävät.

- Yksi vallankäytön tehokkaimmista muodoista on seksuaalisuudella hallitseminen. Koska seksuaalisuus on ihmisen ytimessä, sitä hallitsemalla saadaan kontrolloitua hyvin helposti myös muita elämän alueita, hän sanoo.

- Syyllistämällä ja kontrolloimalla saadaan nöyriä alamaisia, jotka kokevat jatkuvasti huonoa omaatuntoa ja riittämättömyyden tunnetta. Tätä sitten yritetään paikata suorittamalla valtavasti vaikkapa saarnaamistyötä. Tämä on ovelaa, Peltoniemi sanoo.

Peltoniemen kerrotaan olleen itse Jehovan Todistajien orjana 31 vuotta, mutta vuonna 2006 hänet oli potkittu firmasta pellolle jonkinlaisen väärän ajattelun eli "ajatusrikoksen" takia. Iltalehti ei kerro erottamisen syytä sen tarkemmin, mutta varmasti Peltoniemellä on ollut jotain omia liberaaleja ajatuksia, jotka ovat olleet ristiriidassa Jehovan Todistajien firman oppien kanssa. Siitä syystä kyseinen henkilö on poistettu saastuttamasta muiden lahkolaisten aivopestyjä mieliä.

Jehovan Todistajat on toki fundamentalistinen, ääriuskonnollinen järjestö, mutta myös evankelisluterilainen firma pyrkii kontrolloimaan aivo-orjiaan. Tosin evankelisluterilaisessa firmassa ollaan nykyään lähinnä tyytyväisiä jo pelkästään siihen, että jäseninä olevat aivo-orjat maksavat kuuliaisesti kirkollisveronsa. He ovat siinä firmassa todenneet, että esimerkiksi pelottelu helvetillä ja suora käskyttäminen ei ole enää nykyään tehokas tapa pitää kansaa kurissa. Jehovan Todistajat sen sijaan luottavat rautaiseen kuriin ja omiin "totuuskomissioihinsa", joiden eteen syntiä tehneitä rivijäseniä usein marssitetaan. Nuo totuuskomiteat koostuvat "vanhimmista" eli luotettuun asemaan nousseista lahkolaisista, joiden tehtävänä on esimerkiksi yksityiskohtaisesti selvittää onko aivo-orja syyllistynyt vaikkapa esiaviolliseen seksiin.

Nämä firmat pitää tuhota mahdollisimman pikaisesti sivistyksen ja valistuksen avulla, jotta ne eivät pysty enää aiheuttamaan haittaa ihmisille ja kahmimaan käyttöönsä rahaa ja valtaa.