Putinlandia vainoaa Jehovan Todistajia

Iltalehden verkkoversio kirjoittaa artikkelissaan tänään 23.01.2018 tiistai-iltana seuraavaa:

Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan - kymmenet heistä hakevat nyt turvapaikkaa Suomesta uskonnollisen vainon takia

[…]

Viime huhtikuussa Venäjän korkein oikeus teki päätöksellään Jehovan todistajien uskonnonharjoittamisesta käytännössä rikollista.

Myöhemmin, heinäkuussa 2017, Venäjän korkein oikeus vahvisti päätöksensä, jonka mukaan kaikki Venäjän Jehovan todistajien paikallisyhdistykset, kieltää järjestön toiminnan ja takavarikoida sen kiinteistöt. Samalla korkein oikeus luokitteli Jehovan todistajat äärijärjestöksi.

Mihin perustuu Putinlandian halu kieltää Jehovan Todistajien toiminta maassaan? Siihen, että poliittinen diktatuuri on jo löytänyt uskollisen tukijan ortodoksisesta kirkosta. Symbioosissa on siis jo kaksi osapuolta, jotka toimivat toistensa eduksi. Venäjän poliittinen diktatuuri ylistää ortodoksista kirkkoa ja vastaavasti ortodoksinen kirkko julistaa aivo-orjilleen, että antakaa keisarille se mikä keisarille kuuluu ja Jumalalle se mikä Jumalalle kuuluu. Tässä ei ole mitään yllättävää. Näin tapahtunee jokaisessa maassa, jossa on olemassa politiikan ja uskonnollisen firman välinen symbioosi.

"Kahden kauppa, kolmannen korvapuusti", kuuluu vanha sanonta. Mutta päteekö se tässä Jehovan Todistajien tapauksessa? Venäjällä on Iltalehden artikkelin mukaan noin 175 000 Jehovan Todistajaa. Vähänhän heitä on verrattuna maan asukaslukuun kokonaisuutena, mutta sopii silti kysyä miksi ihmeessä Putinlandian poliitikot eivät halua myös Jehovan Todistajien tukea? Mitä se haittaisi jos myös Jehovan Todistajat laulaisivat Putinlandiaa ylistäviä, isänmaallisia lauluja? Syy vainoon on yksinkertainen: meidän tulee ymmärtää, että Jehovan Todistajat on ei pelkästään epäpoliittinen firma, vaan politiikan vastainen firma.

Jehovan Todistajien firmassa keskitytään puhtaasti firman toiminnan laajentamiseen, varainhankintaan ja paratiisiin pääsyn odottamiseen. Sen jäseniltä on eksplisiittisesti kiellettyä osallistua mihinkään poliittiseen toimintaan ja jopa äänestäminen on Jehovan Todistajilta kiellettyä. Jehovan Todistajien firma katsoo kaikkien maiden maallisten hallitusten olevan paholaisen vallassa olevia organisaatioita ja siksi niiden kanssa ei heidän mukaansa pidä veljeillä. Tästä syystä Jehovan Todistajat ovat myös kieltäytyneet Suomessa asepalveluksesta ja heidät onkin vapautettu siitä toisin kuin muut ideologian perusteella asepalveluksesta kieltäytyvät ihmiset!

Symbioosi tarkoittaa aina sitä, että molemmat osapuolet hyötyvät toisistaan. Tässä tapauksessa Putinlandian diktatuuri ei juuri hyötyisi Jehovan Todistajista, vaan päinvastoin poliitikoille olisi haitaksi mikäli Jehovan Todistajien fundamentalistinen, ääriuskonnollinen ideologia leviäisi enemmänkin. Jehovan Todistajia ei saa laulamaan Putinlandian ylistyslauluja, he ylistävät vain firmansa keskusjohtoista organisaatiota ja Jehovaa! Siispä Putinlandia on vahvemman oikeudella vastaiskuksi julistanut Jehovan Todistajien olevan "ekstremistinen järjestö", joka pitää kieltää. He pistivät lihoiksi Jehovan Todistajien omistamat kiinteistöt eli kaappasivat ne valtion haltuun. Lukemani mukaan seurakuntia eli valtakunnansaleja oli Putinlandiassa noin 400. Näin siis tästäkin uhkasta päästiin kätevästi eroon. Eihän Putinlandiassa mitään sananvapauttakaan ole tai ihmisoikeuksia.

Itse en usko siihen, että uskonnollisia firmoja pitäisi tuhota kieltämällä ne. Se on ns. väärin sammutettu tulipalo. Meidän tulee hankkiutua eroon uskonnoista koulutuksen ja sivistyksen avulla - ei millään neukkumaisilla kielloilla. Muistetaan siis eräs toinen vanha sanonta: "Ei kannettu vesi kaivossa pysy". Me emme voi käskemällä käskeä ihmisiä ajattelemaan loogisemmin ja rationaalisemmin mikäli heillä ei kertakaikkiaan ole henkisiä kykyjä siihen. Toki voimme asettaa rajoja eli esimerkiksi uskonnolliseen firmaan ei missään nimessä saisi liittyä ennen kuin täysi-ikäisenä eli 18 vuoden iässä. Mutta ideologioiden kieltäminen on aika vaarallisille vesille menemistä.

Iltalehden jutun mukaan Suomessa Pekka Haavisto on nostanut esiin Putinlandiassa tapahtuvan Jehovan Todistajien vainoamisen. Tämä on hyvin ironista: Jehovan Todistajia puolustaa homoseksuaalinen mies, jonka Jehovan Todistajat tuomitsevat jyrkästi syntisenä. Jehovan Todistajissa ei ole mitään ymmärrystä homoja kohtaan, mutta tästä huolimatta Haavisto on puolustanut Jehovan Todistajien uskonnonvapautta. En oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Yhtäältä ihailen sitä, että Haavisto puolustaa mielipiteenvapautta, mutta toisaalta pidän häntä epäloogisena, sillä hän edistää vihollisensa asiaa.