"Hyvä veli"-kerho suojelee Piispa Laajasaloa

Kerroin aiemmassa blogissani Pete kirjoitti pienen runon Piispa Laajasalosta evankelisluterilaisen firman piirissä kuohuvasta skandaalista, jossa Piispa Laajasalon luottokortin käyttöä tutkitaan. Lehdistössä on esitetty väitteitä, että Piispa Laajasalo olisi mm. mennyt firmansa luottokortilla Flow-festivaaleille, varannut Savonlinnasta hotellista kalliin Kuninkaan Sviitin ja ostanut muuhun tilaisuuteen litrakaupalla kallista shampanjaa. Koska kuitenkin suurin osa kuiteista on ilmeisesti tuhottu, ei voida tietää mihin kaikkeen Piispa Laajasalo on firmansa rahoja käyttänyt. Olen lukenut lehdistä, että poliisille on tehty tutkintapyyntö ja se on alkanut selvittää asiaa. Sen enempää en siis tästä aiheesta tiedä.

Iltalehti kirjoitti eilen tiistaina 16.01.2018 kuinka "Hyvä veli"-kerho suojelee Piispa Laajasaloa:

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvostelee ankarasti piispa Teemu Laajasalon saamaa kielteistä julkisuutta ja moittii asian julki tuonutta journalisti Johanna Korhosta.

Näin siis valtarakenteita tutkiessamme huomaamme, etteivät ainoastaan evankelisluterilainen firma ja valtiomme poliittinen johto ole symbioosissa, vaan tähän elitistiseen "Hyvä veli"-kerhoon kuuluu myös akateemisen maailman ns. kermaa. Professori Hiilamo toimii käsittääkseni jossain evankelisluterilaisen firman luottamustehtävässä. Aivan epäilemättä tässä kerhossa on mukana myös liike-elämän porhoja. Kaikki kataluus siis tavallaan nivoutuu yhteen.

Iltalehti kirjoittaa lisää:

Hiilamo jatkaa, että "herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi."

Hiilamo arvioi piispanvaalin jälkipeliä ennen kokemattomaksi sanoen, että "se hakee likaisuudessa vertaistaan."

On tunnettu vanha sanonta, ettei korppi toisen korpin silmää noki. Hiilamo ja Laajasalo ovat hyvää pataa keskenään, joten ei ole mikään ihme, että "Hyvä veli"-kerholainen rientää kiireesti toisen apuun hädän hetkellä. Evankelisluterilainen firmahan ei saisi saada negatiivista julkisuutta, jotta firman rahavirrat eivät ehtyisi. Tämän skandaalin tiimoilta luin jostain lehdestä, että viime vuonna evankelisluterilainen firma sai verotuloina noin miljardi euroa! Mieti nyt miten käsittämätön summa se on!

Meidän tulee varoa näitä eksyttäjiä ja karttaa heitä. Se mitä voimme tehdä on:

Näitä tavoitteita kohti meidän tulee mennä viipymättä.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-01-17: Saamieni tietojen mukaan Jukka Relander on liittynyt Professori Hiilamon kanssa samaan rintamaan puolustamaan Piispa Laajasaloa. Relander oli toiminut Laajasalon tukiryhmissä kun hän pyrki piispaksi. Relander on nyt yleisen kirkkovaltuuston jäsen Helsingissä. Johanna Korhonen, joka toi esiin Laajasalon luottokorttiepäselvyydet, on kiistänyt, että hän yrittäisi mustamaalata Laajasaloa. Hän on myös painottanut, että nämä "Hyvä veli"-kerholaisiksi kutsumani miehet ovat sivuuttaneet Korhosen esittämät faktatiedot ja keskittyneet syyttämään Korhosta ajojahdista. Tämä on hyvin mielenkiintoista. Toivottavasti nyt mahdollisimman moni ymmärtää erota kirkosta ja alkaa vastustamaan sitä oikein tosissaan.

Haluan painottaa, että en millään muotoa kannata Johanna Korhostakaan tai ihaile häntä. Käsitykseni mukaan kyseessä on joku aivan sekaisin oleva kirkkoaktiivi, joka kannatti piispanvaalissa Laajasalon vastaehdokasta. Minulla siis ei ole erityisempää kunnioitusta häntä kohtaan vaikka hän tietysti tekikin oikein tässä tapauksessa kun paljasti Piispa Laajasalon toimet.