Vesikoiran rento joulu

Joulu sujui hienosti lomaillessa. Pääsin tapaamaan upeaa vesikoiraa, joka on juuri 4 kuukautta täyttänyt pentu. Nuoresta iästään huolimatta se painaa kuitenkin jo 10kg. Koiran arvioidaan painavan täysikokoisena tuplaten tuon eli noin 20kg.

Sen luonne on todella hyvä, sanoisin melkeinpä täydellinen. Tämä vesikoira on sosiaalinen, ystävällinen, kiinnostunut ihmisistä ja antaa silittää. Se tottelee hyvin. Se on myös rauhallinen, mutta kuitenkin tarvittaessa aktiivinen ja eläväinen kun se suorittaa tehtäviä tai leikkii. Vesikoiran omistaja on ottanut kasvatustehtävänsä hyvin vakavasti ja on perehtynyt koiran kasvatukseen huolella. Kyseessä on hänen ensimmäinen koiransa eikä hän halua jättää mitään sattuman varaan. Niinpä koira käy omistajansa kanssa säännöllisesti koirakoulussa saamassa oppia ja koulutusta.

Omistajalle on tärkeää, että vesikoira sosiaalistetaan hyvin, joten se on ihan pienestä pennusta alkaen totutettu ihmisiin ja muihin koiriin. Sen käytös onkin ensiluokkaista. Näissä kuvissa tämä ihana vesikoira ottaa rennosti ja lepäilee tyynesti jouluaaton kaiken tohinan keskellä:

spanish water dog 01
spanish water dog 02