Katoliset pedofiilit

YLE kirjoittaa verkkosivuillaan 15.12.2017 seuraavaa:

Kymmeniä tuhansia lapsia käytetty hyväksi Australiassa - yli puolet uhreista katolisen kirkon laitoksissa

Australiaa kuohuttaa tuore tutkimus, joka paljastaa lasten hyväksikäytön laajuuden eri instituutioissa. Sen mukaan kymmeniä tuhansia lapsia on käytetty seksuaalisesti hyväksi esimerkiksi kirkoissa, kouluissa, orpokodeissa ja urheiluseuroissa vuosikymmenten ajan.

Hyväksikäyttöä todettiin kaikkiaan yli 4 000 instituutiossa. Monet niistä olivat katolisen kirkon hallinnoimia.

Kaikkiaan yli 60 prosenttia teoista tapahtui katolisen kirkon piirissä, kertoo yhdysvaltalaiskanava CNN.

[…]

Katolisia käytäntöjä ravistellaan

Tutkijoille selvisi, että seitsemää prosenttia Australian katolisista papeista syytettiin hyväksikäytöstä vuosina 1950–2010, mutta syytteitä ei koskaan tutkittu.

Syytettyjä pappeja oli yhteensä yli 1 800. Hyväksikäytetyt tytöt olivat keskimäärin 10-vuotiaita ja pojat 11-vuotiaita.

Siispä ystävieni Peten ja Uki Maanisen runot ovat yhä edelleen ajankohtaisia:

Ukin runo on kirjoitettu aprillipäivänä eli 01.04.2010, mutta karun totuuden se kyllä kertoo. Petenkin runo on tehty melkein samoihin aikoihin, 29.03.2010. Tuolloin maailmalla velloi taas joku katolisten pedofiiliskandaali ja siksi pyysin molempia kirjoittamaan jonkun runon aiheesta. Kumpikin runo on armotonta inhorealismia parhaimmillaan. Ne sensuroitiin heti pois keskustelupalstoilta eikä niitä ole mahdollista julkaista missään muualla kuin kolttonen.fi kaltaisilla, rehelliseen tiedonvälitykseen pyrkivillä sivustoilla.

Uki sai runonsa takia ikuisen porttikiellon Iltalehden keskustelupalstalle, joka vielä tuolloin yli 7 vuotta sitten oli olemassa.