Colorsound Octivider 1970-luvun kitarapedaali saapui

Colorsound Octivider saapui tänään. Se on siis kitarapedaali 1970-luvulta ja se on valmistettu Lontoossa, Englannissa. Valmistaja on legendaarinen Sola Sound. Kävin äsken noutamassa pedaalin Hakaniemen postista. Olipahan järkyttävä loskakeli! Oli pakko vaihtaa sandaalit goretex-umpikenkiin täksi päiväksi. Muuten olenkin kulkenut keväästä asti sandaalit jalassa joka ainoa päivä. Mutta ei siitä sen enempää. Tässä kolme kuvaa tästä harvinaisesta pedaalista:

colorsound octivider 01
colorsound octivider 02
colorsound octivider 03

Pedaalin kuuluisia käyttäjiä on ilmeisesti ollut ainakin Genesiksen Steve Hackett. Jossain nettisivuilla sanottiin, että hän olisi käyttänyt Octivideria ainakin Selling England by the Pound (1973) albumilla, mahdollisesti muutenkin ja luultavasti tietenkin livenä keikoilla. Toinen kuuluisa Octivideria käyttänyt kitaristi on nettitietojen mukaan Jeff Beck, jonka väitetään hyödyntäneen sitä albumillaan Blow by Blow (1975). Jossain sanottiin, että myös Jimmy Page olisi käyttänyt sitä 1970-luvulla, mutta väite on mielestäni epävarmaa tietoa. Google-haku "jimmy page octivider" ei tuota varsinaisesti sellaisia tuloksia, jotka tukisivat väitettä. En siis usko siihen ilman parempia todisteita.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-14: Tässä vielä yksi lisäkuva, jossa on Bossin peruskokoinen pedaali antamassa mittakaavaa. Kuten huomaat, Octivider on melko valtava kooltaan:

colorsound octivider 04