Nuoret ovat muuttaneet Kallion

Nuoret ovat muuttaneet Kallion ja parempaan suuntaan. Liikkeellä on monenlaista eri alan yrittäjää, joista aion käsitellä tänään lyhyesti vain yhtä alaa: ruokakulttuuria ja tarkemmin street foodia. Jokunen vuosi sitten Vaasankadulle ilmestyi Street Gastro, joka ilmoitti rohkeasti tavoitteekseen tuoda uutta katuruokakulttuuria Kallioon ja muistaakseni he jopa puhuivat ihan ruokavallankumouksesta. Totesin, että heidän leipänsä ovat hyviä, mutta jäin miettimään voiko kauaskantoisempi muutos ruokakulttuurissa Kallion kaduilla tapahtua. Ja stadissa ylipäänsäkin.

Näyttää siltä, että Street Gastron jätkät olivat oikeassa. Tietenkään he eivät ole olleet ainoita tässä vallankumouksessa, mutta he olivat osa liikettä, joka pisti pyörät pyörimään. Fleminginkadulla on nykyään myös Döner Kebab, joka panostaa laadukkaaseen kebabiin kuten nimestäkin voi päätellä. Äsken kävimme Kurvissa sivukujalla paikassa nimeltä Burgerjoint. Heidän Wall Street burgerinsa maksoi muistaakseni 11€ ja ranskalaiset perunat olivat 3,50€. Pieni Coca-Cola oli 2,50€. Eli mistään McDonaldsin hinnoista tässä ei puhuta, vaan vähän enemmän joutuu latomaan rahaa tiskiin burgerin saadakseen.

Mutta mitä saa vastineeksi? Ihan mielettömiä, mehukkaita burgereita, joissa kaikki komponentit ovat kohdillaan. Pihvi on 100% jauhelihaa, mutta se ei ole kuiva käntty, vaan ilmeisesti nämä jätkät tekevät tosiaan pihvin vasta kun tilaus tulee. Sämpylä on juuri sopivanlainen ja maukas, ei yhtään kuiva sekään. Ranskalaisten laatu oli myös häkellyttävän hyvä, ne olivat täsmälleen sellaisia kuin haluankin niiden olevan. Rapeita ja maukkaita! Majoneesi niiden kanssa oli myös toimivaa. Tämä Burgerjoint on todella loistava paikka!

Thaimaalainen pikkuravintola Tuk-Tuk Vaasankadulla on myös ollut edelläkävijä paremman ruokakulttuurin puolesta. Se on pieni, mutta lähes aina ihan täynnä ja ruokaa myös noudetaan sieltä paljon. Tämä upea muutos on nuorten ansiota. Heidän ansiostaan Kallion seutu on nykyään entistä viihtyisämpi alue asua ja vierailla!