Tunteiden vuoristorataa

Päiväni alkoi odottavissa tunnelmissa. Tein eilen noin klo 21:30 tarjouksen harvinaisesta Colorsound Octivider pedaalista. Tamperelaisen kitaraliikkeen hintapyyntö oli 290€, mutta yritin säästää hieman ja esitin hinnaksi 220€ ja postikulut päälle. Aamulla klo 07:30 maissa olinkin saanut vastauksen. Myyjä kiitti tarjouksesta, mutta sanoi, että hinta on tällä kertaa kiinteä eli se 290€. En miettinyt kauempaa, vaan vastasin hänelle, että olkoon sitten niin. Ottaisin pedaalin siihen hintaan.

Vastausta ei kuitenkaan kuulunut pitkään aikaan ja lopulta kun se tuli, sisältö oli masentava: pedaalia ei oltu myyty, mutta ei sitä kyllä mistään löytynytkään! Kaameaa! Kaupat siis peruuntuivat olosuhteiden pakosta. Olin vakuuttunut siitä, että pedaali oli varastettu. Kyseessä oli vielä kaiken lisäksi myyntitilillä oleva tuote, joten kitaraliikkeen omistaja joutuisi tilittämään rahat pedaalin omistajalle omista varoistaan! Huono homma liikkeelle ja iso pettymys minulle, joka odotin saavani pedaalin. Ei siinä muu auttanut kuin koettaa niellä harmistuksensa ja jatkaa eteenpäin.

Illalla kuitenkin liikkeestä tuli uusi sähköposti. Myyjä ilmoitti ilouutisen välittömästi viestinsä alussa. Pedaali olikin löytynyt! Kitarakamoja huoltava henkilö oli vienyt pedaalin pajaansa malliksi korjatessaan toista vastaanvanlaista pedaalia. Korjausoperaation jälkeen pedaali oli unohtunut pajalle lojumaan, mistä liikkeen omistaja oli riemukseen löytänyt sen! Niinpä kaupat lopulta syntyivät. Kuin kohtalon ivasta kuitenkin Nordean nettipankissa oli taas ongelmia tunnuslukusovelluksen suhteen ja vasta seitsemäs tai kahdeksas maksukerta meni läpi. Maksoin siis 290€ 1970-luvun Colorsound Octivider pedaalista ja 5€ kirjatusta lähetyksestä. Myyjä lupasi lähettää seurantakoodin heti kun hän on postittanut paketin.

Päiväni siis alkoi jännittävällä odotuksella, vaihtui karvaaseen pettymykseen ja lopulta kääntyi parhain päin. Jotkut pitävät tällaisesta elämästä, koska siinä on draamaa. En itse oikein tiedä mitä ajatella. Tällaiset mielialanvaihtelut eivät mielestäni ole kovinkaan hauskoja asioita ihmiselle. Tasaisempi, tylsäkin arki kelpaisi minulle.