Musiikkiaiheisia tauluja olohuoneessani

Otin äsken kolme kuvaa musiikkiaiheisista tauluistani olohuoneeni seinällä. Kuvat onnistuivat todella huonosti eli ovat vinossa ja tarkkuudessakin on toivomisen varaa. En kuitenkaan jaksa alkaa ottamaan uusiakaan.

Ensimmäinen taulu on Beach Boys Pet Sounds juliste, joka tuli Pet Sounds Super Deluxe boxin mukana. Sain vuonna 2016 promosähköpostin, jonka mukaan kyseistä Deluxe Boxia olisi saatavilla äärimmäisen rajoitettu, vain 50 kappaleen erä, jossa tulee mukana Brian Wilsonin omakätisesti allekirjoittama juliste. Boxi juhlisti Pet Soundsin 50-vuotista taivalta. Reagoin saamaani mainosviestiin erittäin nopeasti ja ostin sen juhlaboxin 50:n ensimmäisen asiakkaan joukossa. Siihen kuuluu myös Blu-Ray Audio levy, kassi ja rantapallo. Kuten näet, Brianin allekirjoitus löytyy:

beach boys

Näin muuten Brian Wilson presents Pet Soundsin tänä kesänä Pori Jazzeissa ja elämys oli todella voimakas. Bändi soitti mm. koko Pet Soundsin livenä ja paljon muutakin. Konsertti päätti päivän ja silloin satoi kaatamalla vettä, mutta en antanut sen haitata esitystä.

Toinen juliste on aitoa, arvokasta vintage-kamaa. Se mainostaa pääasiassa The Whon keikkaa Fillmoressa, San Franciscossa kesäkuussa 1967. Keikka on siis ollut jo 50 vuotta sitten! Julisteessa on mahtavat värit ja se on todella psykedeelinen. Asia ei selviä kuvasta, mutta sen alareunassa mainostetaan Fillmoren seuraavan viikon esiintyjiä ja joukossa on mainittu mm. Gabor Szabo, Jefferson Airplane ja Jimi Hendrix, jonka nimi on kirjoitettu muodossa "Jimmy Hendrix"! Käsittääkseni tämä The Whon Fillmoren keikka oli juuri yhtä päivää ennen erittäin kuuluisaa Monterey Pop festivaalia vuonna 1967. Tämä juliste on aivan fantastinen löytö eBaystä!

the who

Kolmas tauluni on vielä vanhempi kuin The Who mainosjuliste. Tämä on Yarbirds keikkajuliste vuodelta 1966 ja kuvassa on sekä Jeff Beck (keskellä) että Jimmy Page (oikeassa laidassa)! Kuten The Who, tämä juliste on myös aito ja alkuperäinen ykköspainos, ei mitään vähempää! Aivan kuten The Whon keikkakin, tämäkin konsertti on järjestetty Fillmoressa, San Franciscossa. Itse asiassa tajusin vasta nyt, että molempien julisteiden ylimpänähän lukee: Bill Graham Presents In San Francisco. Ei jumalauta kuinka coolia! Julisteissa on siis paljonkin yhteyttä. En ollut tajunnut tätä asiaa ennenkuin vasta nyt kun aloin tutkia asiaa tarkemmin. Sinänsä outoa, sillä julisteet ovat olleet seinälläni jo parisen vuotta. No, aina ei osaa kiinnittää huomiota kaikkiin yksityiskohtiin vaikka ne olisivat kirjaimellisesti seinällä silmien edessä roikkumassa.

yardbirds

Kehystytän aina julisteeni taitavalla ammattilaisella alan liikkeessä. Kehyksiksi kelpaavat vain laadukkaat metallikehykset ja lasiksi valitsen parhaan mahdollisen UV-suojatun version. Haluan osoittaa kunnioitusta julisteitani kohtaan ja siksi en tyydy huonompaan.