Valoa pirttiin

Olohuoneessani on viisihaarainen vanha kattovalaisin ja keittiössä samaa sarjaa oleva kolmihaarainen valaisin. En ole varma miten vanhoja ne ovat, mutta vähintään 1970-luvulta, mahdollisesti jopa 1950-luvulta. Molemmat on ostettu kirpputoreilta. Muistan, että isovanhemmillani oli ihan samanlainen viisihaarainen 1970-luvulla. Minun on jo pitkään pitänyt korvata niiden sisällä olevat vanhat, halvat lamput kunnollisilla. Olin säästänyt väärässä paikassa ja ostanut edullista roskaa, joka ei valaissut kunnolla ja kestokin oli surkeaa luokkaa.

Tänään löysin Osram Led Star Classic P25 E27 LED-lamppuja eräästä liikkeestä Kampista. Ilokseni huomasin, että normaalihinta oli 9,99€/kpl, mutta nyt tarjouksessa lamppuja sai 4,99€/kpl. Siis noin 50% alennus! Ostin kahdeksan ja taisin saada ihan viimeiset hyllyssä olleet yksilöt. Tässä kuva avatusta paketista:

osram led star classic p25 e27

Vaihdoin ensin olohuoneen valaisimen lamput ja kirkasta tuli:

living room lamp

Sitten oli keittiön vuoro. Siellä olikin itse asiassa sisällä vain kaksi lamppua ja kolmas haara oli kokonaan tyhjä! Olin varmaan unohtanut laittaa sinne lampun edellisen rikkoutuessa. Lisäksi keittiön kolmihaaraisessa lampussa yksi lamppu oli järkyttävän kuuma ja se oli kuumentanut lasisen kuvunkin melkein polttavaksi! Oli korkea aika päästä noista paskoista lampuista eroon ja laittaa laadukkaat tilalle:

kitchen lamp

Toivotaan nyt, että nämä kestäisivät pitkään ja kirkkaustaso säilyisi korkeana.