Yli 17 vuoden etsintä päättyi onnistumiseen

Aloitin Commodore 64 retropelien keräilyn alkuvuonna 2000. Tein tuolloin ensimmäisen Wanted-listani peleistä, jotka halusin hankkia. Listalla olevat pelit olinkin onnistunut hankkimaan lähes kokonaan, mutta yksi puuttui vielä eiliseen saakka: Synsoft/US Gold UK diskettijulkaisu Blue Max (1983) lentokonepelistä. Kasettiversio ja USA:n Synapse Softwaren julkaisu minulla jo oli.

Eilen illalla klo 22:13 tein eBayssä voittavan huudon £299.99 (plus £15 postikulut Englannista). Kyseessä oli kohteen lähtöhinta ja olin ainoa huutaja. En oikein vieläkään voi käsittää, että peli on nyt viimeinkin hankittu! Näiden yli seitsemäntoista vuoden aikana olen kerran nähnyt tämän UK diskettiversion ja se oli avaamaton paketissaan. Tästä on 7-8 vuotta aikaa ja tuolloin hinta oli £200 jo neljä vuorokautta ennen kohteen sulkeutumista. Ajattelin silloin, että hinta nousee liian korkeaksi ja jäin pois kisasta. En yhtään tiedä mihin hintaan kohde silloin meni, mutta ideani oli, että odottelisin vielä halvempaa, käytettyä versiota. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt iskeä kiinni ja olenkin harmitellut päätöstäni usean vuoden ajan.

Vaikka silloinkin etsintää oli takana jo noin 10 vuotta, en ilmeisesti vielä ollut täysin tajunnut pelin harvinaisuusastetta. Näitä ei tosiaankaan puissa kasva! Pelin arvoa lisää sekin, että se on noussut klassikkostatukseen ja vuonna 1983 se oli poikkeuksellisen edistynyt lentokonepeliksi. Minulla on myös tähän Blue Maxiin erityinen tunneside, sillä se oli ihan ensimmäisellä piraattipelikasetillani. Ostin sen tammikuussa vuonna 1985. On tosiaan erittäin hankalaa uskoa, että nyt se etsintä on ohi. Vannotin myyjää lähettämään pelin kirjattuna kirjeenä, jotta se tulisi varmasti perille!

Minun korkein puuttuva retropeliprioriteettini on nyt Interceptor Microsin Trollie Wallie (1984) diskettiversio Commodore 64:lle.