Roskisdyykkarin lasinen löytö

Vallilan makasiineilla oli vielä 2010-luvulla suosittu ja laadukas kirpputori nimeltä Valtteri. Kävin siellä erittäin usein. Eräänä sunnuntaina kun kirpputori oli loppumassa, satuin olemaan paikalla. Tuosta on aikaa 7 tai 8 vuotta. Joka tapauksessa päätin tutkia pihalla olevia valtavia roskiksia ja dyykata niistä sen mitä irti saisi. Myyjät jättivät niihin usein tuotteita, jotka jäivät heiltä myymättä. Mitään kovin arvokasta en ole sieltä löytänyt. Pave Maijasen vinyylilevy tulee mieleen ja läjä Arabian pieniä pullalautasia jostain 1940-luvulta. Tuolla kertaa löysin melko paksua lasia olevan kahvallisen kolpakon. Tässä on siitä kuva:

bedford beer glass

Luulin kaikkien näiden vuosien ajan, että Bedford oli kaljaa, mutta äsken löysinkin Wikipediasta oikean tiedon. Siellä on oma sivunsa Bedford Vehicles, jolla sanotaan seuraavaa:

Bedford Vehicles, usually shortened to just Bedford, was a brand of vehicle produced by Vauxhall Motors, which was ultimately owned by General Motors (GM). Established in 1930 and constructing commercial vehicles, Bedford Vehicles was a leading international lorry brand, with substantial export sales of light, medium, and heavy lorries throughout the world. It was GM Europe's most profitable venture for several years. Bedford Vehicles, usually shortened to just Bedford, was a brand of vehicle produced by Vauxhall Motors, which was ultimately owned by General Motors (GM). Established in 1930 and constructing commercial vehicles, Bedford Vehicles was a leading international lorry brand, with substantial export sales of light, medium, and heavy lorries throughout the world. It was GM Europe's most profitable venture for several years.

Kyseessä olikin siis autovalmistaja. Firma perustettiin vuonna 1930 ja se loppui 1986, joten kolpakko on ajallisesti siltä väliltä. Itse veikkaisin lasin tyylin perusteella, että se on 1960- tai 1970-luvulta. Pidän jälkimmäistä todennäköisempänä vaihtoehtona. Arvokas se ei varmastikaan ole, mutta se on ihan käytännöllinen ison kokonsa ja toimivan kahvansa vuoksi.

Miksi kuvasin kolpakon juuri tänään? Siksi, että kävin äsken S-marketissa. Ostin klementiinipussin ja maitoa. Lisäksi muistin kaupassa, että olin jokunen päivä sitten ostanut ABCDE-monivitamiinipurkin sieltä. Olin maksanut sen, mutta koska kyseessä oli putkimainen pakkaus, se oli jäänyt kassan jälkeen minulta huomaamatta. Unohdin siis sen kauppaan ja äsken kysyin olisiko sitä löytynyt. Satuin oikealle kassalle ja myyjä tarkisti listastaan mitä tavaroita sinne oli jäänyt. Hän kysyi minulta tuotteen nimeä. Sanoin, että en minä sitä muista, mutta kuvailin purkin olleen oranssi tuubi, jossa oli jonkinlaisia veteen liuotettavia monivitamiinipillereitä.

Tavara oli kuin olikin listassa nimellä "ABCDE" ja myyjä käski minun hakea vastaavan tuotteen hyllystä ja näyttämään sen sitten hänelle kassalla. Näin tein ja lähdin tyytyväisenä kotiin. Kotona kaivoin esiin kolpakkoni astiakaapin ylähyllyltä. Suositus näissä multivitamiineissa on laittaa yksi tabletti veteen, mutta ajattelin, että olen vitamiinien tarpeessa ja laitoin niitä reippaasti kolme. Yllä olevassa kuvassa kolpakossa on siis valmistamani vitamiinijuoma. Pillereiden makuna on sitrushedelmä. Maku ei kuitenkaan ollut niin hyvä kuin olisin toivonut.