Ensi yönä taas hurjaa sähinää eBayssä

Asetin tänä iltana uuden Nokia 5 Android-älypuhelimeni hälyttämään ensi yönä klo 02:45. Miles Davisin Live Evil (1971) 3¾ IPS kelanauha umpeutuu nimittäin Suomen aikaan klo 02:55. Jätin siis itselleni hieman aikaa heräillä, kirjautua sisään eBayhin ja katsoa rauhassa mikä siellä on tilanne. En oikein tiedä mitä odottaa. Tällä hetkellä kohteen hinta on 148 USD ja joitakin senttejä päälle. Huutajia on kaikkiaan viisi.

Tutkin pari päivää sitten historiaa ja alkuvuonna 2016 täysin vastaava kelanauha oli myyty noin 300 USD hintaan. Onko se sitten merkki tulevaisuuttakin ajatellen, vai meneekö kohde nyt halvemmalla tai jopa kalliimmalla? Vaikeaa sanoa näin etukäteen. Onneksi noita acid jazz faneja ei ole niin paljon kuin David Bowiella.

Keräilysivustolla discogs.com kyseinen Live Evil on listattuna ainakin jollain ihan naurettavalla, "non-offensive", sensuroidulla kansitaiteella:

miles davis live evil lame censored cover art

Alkuperäinen kansikuva on todella upeaa, psykedeelista taidetta. Nyt eBayssä myytävänä oleva versio on nimenomaan sillä alkuperäisellä, värikkäällä, sensuroimattomalla kansitaiteella varustettu. Jo siinäkin on hyvä syy osallistua huutokauppaan. Saapa nähdä miten tässä käy. Tämä kohde ei tosiaan ole minulle tärkeydessään mitenkään elämää suurempi, mutta siitä saisi silti hyvän lisän kokoelmaani.