Väärä kelanauha aidon laatikon kera myytiin sikahintaan eBayssä

Huomasin pari päivää sitten "the who reel" haun avulla eBayssä, että tarjolla olisi The Who Who's Next (1971) kelanauha Santa Barbarassa, Kaliforniassa. Innostuin jo hieman ja ajattelin osallistua huutokauppaan. Tarkempi silmäily osoitti kuitenkin nopeasti, että kohde oli melkoista paskaa. Who's Next laatikko oli kyllä alkuperäinen, mutta 7½ IPS kelanauha oli myyjän mukaan "tuntemattomasta lähteestä" ja selvästi näki, että se ei ollut alkuperäinen. Tarkistin vielä The Whon fanisivuilta, että alkuperäisen kelanauhan muovisen kelan kuuluu olla musta ja siinä on oltava vaaleansininen etiketti.

Tässä kohteessa kelanauhan muoviosa oli läpinäkyvää muovia, rakenteeltaan vääränlainen ja etiketti puuttui kokonaan. Käytännössä siis nauha oli saatettu nauhoittaa vaikka ihan CD-levyltä tai jopa vinyylilevyltä tuolla mainostetulla 7½ IPS nauhanopeudella. Siitä huolimatta kohteessa oli peräti 14 huutajaa ja se myytiin lopulta sikahintaan 395 USD! Siis nykykurssilla se tekee noin 340€ (plus päälle postikulut) tavarasta, jossa aitoa ja alkuperäistä oli pelkkä siistikuntoinen boxi. Pöyristyttävää! Kuka helvetti haluaa maksaa aidosta laatikosta ja väärästä nauhasta tuollaisen summan?

Minä olisin kenties voinut ostaa tämän boxin parilla kympillä ihan siltä varalta, että tulevaisuudessa löytyisi alkuperäinen kelanauha, jonka boxi olisi huonossa kunnossa. Silloin tämän hyväkuntoisen laatikon olisi voinut yhdistää kelanauhaan. Mutta kun hinta oli 395 USD jo tuntia ennen kohteen päättymistä, niin en todellakaan edes harkinnut asiaa.