Piispat vastustavat eutanasiaa

YLE kertoo verkkosivuillaan tänään torstaina 09.11.2017 seuraavaa:

Piispat: Eutanasialle ei – hyvä saattohoito sen sijaan taattava kaikille

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat eivät kannata eutanasian laillistamista. Yhteisessä kannanotossaan … piispat ovat huolissaan siitä, että ehdotettuun eutanasialakiin sisältyy vakavia huolenaiheita.

Piispat pelkäävät, että eutanasialaki saattaisi antaa viestin, että kaikkien ihmisten elämä ei ole arvokasta. Kuka määrittelee sen rajan, jonka jälkeen elämän lopettaminen on laillista, kannanotossa kysytään.

Eutanasialain sijaan piispat kehottavat arvioimaan, millaisin keinoin laadukas saattohoito saataisiin koko Suomessa jokaisen tarvitsevan saataville.

Kirkko toimii taas eettisen kehityksen jarruna. Nuo röyhkeät piispat haluavat viedä ihmisiltä itsemääräämisoikeuden ja he pakottavat parantumattomasti sairaat ihmiset kärsimään elämänsä loppuun saakka. Olen niin pöyristynyt, että en voi tällä hetkellä edes sanoin kuvailla miten paljon halveksin kirkkoa ja sen ylimpiä "jumalia" eli arkkipiispaa ja piispoja. Onneksi vanha ystäväni Pete kuvaili piispoja osuvasti runossaan Susipiispat.