Revolver ja Shades Of Deep Purple kelanauhat saapuivat

UPS:in Mikko soitteli jälleen kerran minulle. Nyt puhelu tuli klo 11:56. Sanoin, että olen töissä ja paketti pitäisi viedä Ekoloon noudettavaksi. Mikko kuittasi nopeasti ja puhelumme oli tällä kertaa lyhyt. Minulla ei ollut aavistustakaan siitä mikä kelanauha nyt oli saapunut.

Mikon mukaan paketti olisi Ekolosta noudettavissa jo klo 15 jälkeen. Kuitenkin sain taas iltapäivällä tekstiviestin, jonka mukaan paketin voisi noutaa vasta klo 17:30. Arvelin, että tuossa tekstiviestissä olisi aina vakiotiedot ja Mikon suullinen tieto olisi tarkempaa. Olin Ekolossa tasan klo 17 ja sain paketin ilman ongelmia.

Saavuttuani kotiin havaitsin eteisen lattialla saapumisilmoituksen kirjatusta lähetyksestä. Seurantakoodin lopussa oli merkkijono "DE", joten päättelin paketin olevan Saksasta. Ja koska Saksasta minulle ei ollut tulossa muuta kuin Willyn lähettämä Deep Purplen Shades Of Deep Purple (1968) 3¾ IPS, arvasin, että kyseessä täytyy olla se. Lattialla oli kuitenkin kirjekuorikin, joten avasin sen ennen Hakaniemen Postiin lähtöä.

Kirjekuoressa oli Tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoitus. Ihmettelin kovasti, sillä ainoastaan Clear Lightin Clear Light (1967) 3¾ IPS pitäisi tulla Global Shipping Programin ulkopuolella. Kyseisen tilauksen tein vasta vähän aikaa sitten eli 02.11.2017 ja nyt tänään torstaina 09.11.2017 sain jo ilmoituksen saapumisesta! Kirjeestä itse asiassa selviää, että saapumispäivä on ollut jo 07.11.2017 eli paketti on tullut Suomeen todella nopeasti. Niin tietysti pikakirjeen kuuluukin. En tiedä miksi Spencer Davis Groupin kokoelmakelanauha saapui viimeksi niin hitaasti vaikka lähettäjänä oli sama amerikkalainen Steven ja postitusmetodikin oli täsmälleen sama. Aika omituista.

Tein joka tapauksessa nettitullauksen ja olin taas erittäin tyytyväinen Nordean Tunnuslukusovellukseen. En enää tarvitse paperista tunnuslukukorttia mihinkään, vaan olen tuhonnut sen. Nyt minulla on vaan läppärini vieressä Nokia 5 älypuhelimeni, johon tuo Tunnuslukusovellus on asennettu. Minun tarvitsee vain käynnistää sovellus ja syöttää itse valitsemani nelinumeroinen PIN-koodi. Käyttö on helppoa ja intuitiivista. Tunnusluvut eivät lopu koskaan kesken, joten ei ole paperikortin uusimista eikä minun tarvitse enää kynällä yliviivailla käytettyjä koodeja pysyäkseni kartalla siitä missä kohtaa mennään. Tämä Tunnuslukusovellus on erittäin nerokas parannus vanhaan tapaan nähden!

Kun nettitullaukseni oli valmis, suuntasin kiireesti kohti Hakaniemeä metrolla. Hain ensiksi kirjatun pakettini postista ja sitten söin Hakaniemessä pari hampurilaista pahimpaan nälkääni. Yksi oli pieni ja toinen keskikokoinen. Lounaalla olin muuten syönyt Prismasta ostamaani chililohta, joka on yleensä aika hyvää, mutta tänään se oli valitettavasti hieman kuivaa. Se ei koskaan vastaa Hakaniemen Hallista ostettuja kaloja. Lopulta palasin kotiin avaamaan pakettejani.

Otetaan alkuun kuva parista ääripäästä. Vasemmalla on eBayn Global Shipping Programin postittama jättikokoinen paketti, jossa on Beatles Revolver (1966) 7½ IPS kelanauha. Paketissa on valtavasti "ilmaa" sisällä eli se on isosta koostaan huolimatta melkoisen kevyt. On tietysti hyvä, että kelanauha on sisällä suuren paketin suojaamana.

Oikealla on saksalaisen Willyn paketoima Deep Purplen kelanauha. Paketin koko on kompakti, mutta Willy on silti tehnyt ihan huolellista työtä. Olisi mielestäni toki parempi jos paketti olisi hieman suurempi. Toisaalta Willy oli vuorannut itse kelanauhan kotelonkin talouspaperitupoilla, joten nauha ei ole päässyt erkanemaan kelasta kuljetuksen aikana. Kumpikin postitustapa oli toimiva. Coca-Cola tölkki kuvassa on pieni 250ml versio ja se on mukana antamassa perspektiiviä pakettien suuruusluokasta.

two parcels

Avasin ensin ison paketin ja siellä oli Revolver:

beatles revolver reel box front
beatles revolver reel box back
beatles revolver reel tape
beatles revolver reel box side

Sitten vuorossa oli Shades Of Deep Purple:

deep purple shades of deep purple reel box front

Huomaa, että laatikon takakannessa lukee "Burstein". Tuo kosmeettinen haitta ei tullut minulle yllätyksenä, sillä Willy oli rehellisesti kertonut asiasta eBayn myynti-ilmoituksessaan. Kuva tosin oli vain etukannesta ja kelanauhasta, joten jäi ostaessa hämärän peittoon miten näkyvästi tuo nimi oli laatikkoon tuherrettu.

deep purple shades of deep purple reel box back
deep purple shades of deep purple reel tape
deep purple shades of deep purple reel box side

Nyt sitten odotellaan sitä Clear Light kelanauhaa. Jotenkin en jaksa uskoa siihen, että se saapuisi vielä huomenna, koska nettitullaukseni ajankohta oli aika myöhään. Mutta maanantaina tai viimeistään tiistaina uskoisin tuonkin paketin saapuvan. Seurantakoodihan minulla on, joten voin pitää paketin seikkailuita silmällä mikäli haluan.