Eroon pakkoruotsista

Satuin aamulla vilkaisemaan olohuoneen ikkunasta sisäpihalle ja näin ulkona tangossa liehuvan Suomen lipun. En sillä hetkellä tiennyt mikä liputuspäivä tänään on, mutta Iltalehden verkkoversiosta sain selville, että tänään 06.11.2017 on ruotsalaisuuden päivä. On jännä juttu, että isänpäivää ei ole kotimaassamme katsottu niin arvokkaaksi päiväksi, että se olisi virallinen liputuspäivä. Ruotsin palvonta ja nöyristely sen sijaan on virallisen liputuspäivän arvoista. Naurettavaa! On pieni ihme, ettei ruotsalaisuuden päivänä salkoon nostetakin ihan tylysti Ruotsin lippua. Sehän se tähän farssiin parhaiten sopisi. Ei helvetti tätä touhua Suomessa!

Ystäväni Peter Af Höllenström teki 29.09.2009 osuvan runon Pakkoruotsi, joka kertoo totuuden mitään lisäämättä ja mitään poistamatta. Siitä on sivuillani myös hänen ääneen lukemansa MP3-äänitiedosto. Oikeastaan minulla ei ole paljonkaan lisättävää runoon, mutta sanotaan nyt kuitenkin muutama sana asiasta.

Ruotsinkieltä ei Suomessa tarvita missään. Edes ruotsalaisten valloittamilla asuinalueilla ei ole pakko puhua ruotsia, vaan nuo ruotsalaiset kyllä osaavat suomea riittävästi, jotta sillä pystyy heidän kanssaan kommunikoimaan. Jos ei pysty, vaihdetaan kieleksi englanti. Jos kommunikaatio ei silläkään tavalla onnistu, niin sitten on ruotsalaisen vika, että asuu Suomessa eikä ole vaivautunut opettelemaan maan kieltä.

Ei meidän tarvitse häviävän pienen vähemmistön pillin mukaan alkaa tanssimaan, vaan pakkoruotsi pitää armotta poistaa kouluistamme. Mitä otetaan tilalle? Vaihtoehtoja on mielestäni kaksi:

Painotan nimenomaan, että pakkoruotsin tilalle ei pidä pakottaa mitään muuta vierasta kieltä. Kaikilla fiksuillakaan ihmisillä ei ole hyvää kielipäätä vaikka he olisivat hyviä esimerkiksi matematiikassa, fysiikassa, kemiassa tai insinööritieteissä. Sen vuoksi pakkoruotsille pitää antaa aitoja, valinnaisia vaihtoehtoja. Minä haluan, että lapset ja nuoret voivat itse valita mitä aineita ottavat pakkoruotsin tilalle. Ei lähdetä pakottamaan tilalle venäjää, saksaa, kiinaa tai mitään muutakaan vierasta kieltä. Myös se lisääntynyt vapaa-aika voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Koulu voisi teettää oppilailla vähemmän työtä ja antaa enemmän vapaa-aikaa harrastuksille jne.

Pete on tehnyt aihetta sivuten myös ihan hyvän runon puolueesta nimeltä RKP. Myös siitä löytyy MP3-äänitiedosto. Kyseisen runon Pete kirjoitti 10.07.2017 ja minä julkaisin sen sivuillani samana päivänä. Aion tehdä kaikkeni, jotta pakkoruotsista päästään eroon mahdollisimman pian ja kattavasti. Huomaa, että en hyväksy mitään alueellisia kompromisseja.

Joskus kuulee ehdotettavan, että itärajan lähellä pakkoruotsi korvattaisiin pakkovenäjällä ja ruotsalaisilla alueilla ja muualla Suomessa pakkoruotsi olisi edelleen voimassa. Sellaista en kannata alkuunkaan! Pakkoruotsi on poistettava koko maasta ja tilalle ei tule ottaa mitään pakkovenäjää! Ei nyt mennä ojasta allikkoon tässä asiassa, vaan toimitaan kylmän rauhallisesti. Meidän on kohdeltava kaikkia suomalaisia tasapuolisesti ja siksi maantieteellisellä sijainnilla ei saa olla mitään merkitystä. Pakkoruotsi pitää poistaa kaikkialta ja tilalle on otettava aito valinnanvapaus tai annettava oppilaille lisää vapaa-aikaa. Tästä asemastani en tingi ollenkaan.

Kohtasin muuten kerran Helsingissä kaksi nuorta naista, jotka edustivat tätä ns. bättre folkia. En enää muista miksi puhuin heidän kanssaan, mutta he ivasivat minua ja nauroivat pilkallisesti kun en ymmärtänyt heidän puhumaansa ruotsia. Meidän täytyykin pitää huoli siitä, että tulevaisuudessa näiden RKP:n pellejen hymy vielä hyytyy. Keskitetään siis voimaamme muiden projektien ohella myös pakkoruotsin eliminointiin. Se on hyvin tärkeä asia!