Kymmeniä ihmisiä tapettu maailmalla - miten uutisoidaan?

Iltalehden verkkoversio kertoo sunnuntaina 05.11.2017 seuraavaa:

Isisin autopommi räjähti Syyriassa - kymmenet saivat surmansa

Kymmeniä ihmisiä on kuollut Syyriassa autopommin räjähdettyä maan itäosassa sijaitsevassa Deir Ezzorin provinssissa.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Isis.

Asiasta kertoo Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory For Human Rights -järjestö. Sen mukaan kuolleiden lisäksi kymmenet ihmiset haavoittuivat iskussa.

Järjestö sanoo, että isku kohdistui ihmisiin, jotka olivat paenneet sotaa muualta Syyriasta.

Lähde: AFP

Samaan aikaan USA:ssa Teksasissa joku sekopää, jonka motiivista ei ole toistaiseksi tietoa, pisti kylmäksi arviolta 20-30 ihmistä. Hän oli ilmeisesti hyökännyt jonkun pikkupaikkakunnan hihhulien baptistikirkkoon, avannut tulen ja sen jälkeen paennut. Tekijä on joko ammuttu kuoliaaksi poliisin toimesta tai sitten hän teki itsemurhan. Ei ole tiedossa oliko iskijä terroristi vai ei.

Mutta tarkkaillaanpa uutisointia. Iltalehdessä uutinen Syyrian autopommista oli hyvin mitätön sivujuonne, josta juuri ja juuri kerrottiin muutamalla rivillä eikä sitä otsikoitu verkossa lehden "päätasolla" käytännössä ollenkaan.

Sen sijaan Teksasin verilöyly oli heti ykkösuutinen niin Iltalehdessä kuin YLE:nkin medioissa. Mitä tämä kertoo meille? Ilmeisesti ainakin sen, että alamme olla jo turtuneita siihen jatkuvaan väkivaltaan, jota tapahtuu noissa alkeellisemmissa maissa. USA:ssa tehty isku koetaan järkyttävämpänä ja sillä mässäillään mediassa, mutta eikö olisi tasa-arvoista uutisoida vastaavasti myös Syyrian autopommin uhreista?