Abban kokoelmakelanauha saapui

Historia toistaa taas itseään ja minä jauhan päivästä toiseen melkein samoja kelanauhajuttuja kuin mikäkin papukaija. Mutta älä lue jos ei kiinnosta. Mikko UPS:ista soitteli minulle klo 10:40 ja kyseli voiko toimittaa paketin kotiini. Vastasin, että nyt se ei onnistu, sillä olen töissä. Ja taas kyselin onnistuisiko paketin jättö Ekoloon. Mikko vastasi, että toki onnistuu, mutta mainitsi, että heillä on nyt uusikin pudotuspiste lähellä minua. Osoitteeksi hän taisi mainita Hämeentie 16. Sanoin kuitenkin, että Ekolo on kätevästi metroreitin varrella, joten sinne se paketti pitäisi nytkin jättää. En myöskään jaksa alkaa etsimään tuota uutta osoitetta, vaan haluan käyttää edelleen Ekoloa tutun sijaintinsakin takia. Mikko totesi, että paketti on noudettavissa Ekolosta klo 14 jälkeen.

Vahva arvaukseni oli, että kyseessä olisi Abba Greatest Hits Vol. 2 (1979) nauhanopeudella 3¾ IPS. Mikään muu ei oikein tilausajankohdan mukaan sopisi tähän tilanteeseen. Jostain syystä sain vielä UPS:ilta tekstiviestin klo 12:35. Sen mukaan paketti olisi noudettavissa Ekolosta vasta klo 17:30. Ahdistuin hieman, koska tarkoitukseni oli lähteä töistä jo klo 16:30 ja ottaa bussi 78 kohti Hakaniemeä. Olisin perillä noin klo 17. Ajattelin kuitenkin, että voin luottaa enemmän Mikon sanaan kuin tekstiviestiin, joten päätin ajaa Hakaniemeen asti ja käydä katsomassa olisiko paketti silloin Ekolossa.

Spencer Davis Groupin albumin myynyt Steve tiedusteli minulta onko kelanauha jo saapunut:

Hello. We received your invoice request for the Clear Light R2R tape. We were wondering if this Spencer Davis tape had arrived to you; the tracking shows that it cleared your customs yesterday.

En tiedä miksi hän ei vielä lähettänyt laskua. Vastasin hänelle:

Hi! No, Spencer Davis has not arrived yet, but I am not worried. According to posti.fi tracking it is stuck in the Customs in Finland now. They will send me a paper letter soon, telling me to pay the taxes and import charges. I am sure I will have the tape by next week. This is normal.

Pyysin siis häntä yöllisessä Invoice Requestissani lähettämään Clear Light kelanauhan samalla tavalla kuin hän oli lähettänyt Spencer Davisin Groupinkin. Eli haluan siihen tietenkin seurannan mukaan, jotta tämä arvokas ja hyvin harvinainen nauha ei hukkuisi.

Joka tapauksessa päädyin Ekolon noutoreissun kanssa siihen lopputulokseen, että en ota mitään riskejä. Lähdin töistä vasta klo 17:30, jotta paketti olisi varmasti saatavissa. Niin se olikin. Tässä neljä kuvaa.

abba greatest hits vol2 reel tape box front
abba greatest hits vol2 reel tape box back
abba greatest hits vol2 reel tape
abba greatest hits vol2 reel tape box side