Kauan etsimäni Hunky Dory kelanauha on perillä

Koska minulla oli David Bowie Hunky Dory kelanauhan sisältävän paketin seurantakoodi, pystyin tarkistamaan Postin sivuilta missä päin maailmaa paketti seikkailee. Seurannan avulla selvisi, että paketti oli tänään saapunut Hakaniemen Postiin klo 13:52 ja se olisi sieltä noudettavissa.

hunky dory hakaniemi posti

Jostain kumman syystä "CF"-alkuinen seurantakoodi, joka oli eBayn sivuilla ja Tullilta saamassani ilmoituksessa, tuotti kyllä osuman Postin sivuilla. Se varmasti löysikin sillä oikean paketin. Kuitenkin hakutuloksessa seurantakoodi on aivan eri ja se alkaa merkkijonolla "CP". En tiedä miksi samalla paketilla on kaksi eri seurantakoodia. Päätin siksi varmuuden vuoksi ottaa talteen myös sen "CP"-alkuisen koodin, jotta paketti takuulla löytyisi Hakaniemen Postissa.

Päästyäni perille postiin, otin jonotusvuoronumeron ja totesin, että minua edellä on vain kaksi asiakasta. Pääsin nopeasti hoitamaan asiani ja kysyin postin asiakaspalvelijalta miksi paketissa oli kaksi koodia. Hän sanoi, että "CF"-alkuinen on se USA:n koodi ja "CP"-alkuinen Suomen. Noin sen olin itsekin järkeillyt, mutta ei käynyt täysin selväksi miksi USA:n koodia ei olisi voinut käyttää täälläkin.

Sain kuitenkin paketin äkkiä käsiini. Posti oli muuten uusinut hieman laitteitaan, sillä digitaalinen kynä, jolla kirjatut lähetykset kuitataan, oli muuttunut. Nyt siinä oli terävä kärki, jota ei ennen ollut. Pitäisi kuulemma helpottaa allekirjoituksen kirjoittamista, mutta minua se äkkiseltään hämäsi ja luulin, että kirjoitin vahingossa kuulakärkikynällä. No, samapa tuo, UPS:in kuriirien käyttämä allekirjoituslaite on vielä hirveämpi. Sillä ei pysty kirjoittamaan oikein mitään muuta kuin muutaman sotkuisen viivan, mutta tuo "allekirjoitus" kelpaa kuriireille.

Palasin taas metrolla suoraan Hakaniemestä Sörnäisiin ja poikkesin Piritorin S-marketissa. Ostin hieman kinkkua pizzan päälle laitettavaksi ja tietenkin valmiin pizzapohjan. En jaksanut alkaa kokkailemaan mitään, vaan pistin valmiin pizzan omien täytteideni kera uuniin. Sitten avasin paketin. Lähettäjä oli tehnyt äärimmäisen huolellista työtä. Paketissa oli monta suojaavaa muovikerrosta ja paketin rakenne oli jämäkkä. Kun sain lopulta aukaistua kaikki kääreet saksien avulla, sisältä löytyi David Bowie Hunky Dory (1971) 7½ IPS. Laatikon kunto on erittäin hyvä, mutta ei kuitenkaan täydellinen. Ihan pienenpientä kulumaa siinä siis on, mutta kunto on kuitenkin kiitettävä.

david bowie hunky dory reel box front
david bowie hunky dory reel box back

Kelanauhan etiketissä on hieman ns. ring-wearia, joka on varmaan tuttu termi vinyylilevyjen keräilijöille, mutta etiketti on silti yleiskunnoltaan ihan okei.

david bowie hunky dory reel tape

Tässä vielä lopuksi sivukuva.

david bowie hunky dory reel box side

Ei kai tässä voi kuin tuntea olevansa onnekas kun omistaa tämän hienon, superharvinaisen kelanauhan.