Äärimmäisen harvinainen Bluesbreakers kelanauha saapui

Mikko UPS-kuriiripalvelusta oli soittanut minulle tänään aamupäivällä klo 10:40, mutta puhelimeni oli unohtunut äänettömälle ja en ollut yhtään huomannut puhelua. Näin puhelimeni ruudussa ilmoituksen vastaamattomasta puhelusta ja soitin välittömästi Mikolle takaisin klo 10:52. Hän sanoi, että taas olisi paketti tulossa kotiini. Olin lähes varma, että kyseessä on John Mayall With Eric Clapton Bluesbreakers, sillä eBayn kautta olin jo nähnyt seurantatiedoista, että paketti oli aikaisin tänä aamuna päätynyt Helsinkiin. Sitä en huomannut katsoa oliko se tullut suoraan Kööpenhaminasta vai Saksan kautta, vaan kiinnitin huomiota vain uusimpaan paikkatietoon. Kysyin Mikolta jotain arviota paketin toimitusajasta ja hän vastasi, että puolisen tuntia menisi.

Tällä kertaa Mikon aikataulu piti ja hän oli jopa etuajassa. Toimitus tapahtui arviolta klo 11:10 ja arvaukseni sisällön suhteen oli osunut oikeaan. Kyseessä oli Bluesbreakers (1966) kelanauha. Tässä neljä kuvaa:

john mayall with eric clapton bluesbreakers reel tape box front
john mayall with eric clapton bluesbreakers reel tape box back
john mayall with eric clapton bluesbreakers reel tape
john mayall with eric clapton bluesbreakers reel tape box side

Arvasit varmaan, että olen tyytyväinen siitä, että kelanauha saapui onnellisesti perille.

Posti toi tänään myös kirjeen. Kun avasin sen, huomasin, että kyseessä on pyyntö tullausselvityksestä. En ollut varma mikä tavara oli kyseessä, joten tarkistin asian eBayn kautta omilta sivuiltani seurantakoodilla. Koodi osoitti, että paketissa on David Bowie Hunky Dory (1971) 7½ IPS kelanauha. Näin eBaystä kohteen ja postituksen hinnan ja suoritin nettitullauksen Tullin www-sivujen kautta. Koska kohde oli hyvin kallis, tulleja ja veroja tuli maksettavaksi 120,67€.

Jos hyvin käy, niin Hunky Dory saapuu perjantaina Hakaniemen postiin, josta voin käydä sen noutamassa. Eli viimeisestä etapista paketin pitäisi vielä suoriutua ja sitten se olisi turvallisesti perillä!

Voisi myös olettaa, että Abba Greatest Hits Vol. 2 (1979) 3¾ IPS kelanauha saapuisi melko pian. Ostin sen itse asiassa päivää aiemmin kuin Hunky Doryn, mutta ne on tietysti lähetetty eri puolilta USA:a ja ne ovat kulkeneet eri reittiä. Hunky Dory tuli suoraa reittiä Suomeen kun taas Abban kokoelma on Global Shipping Programin alaisuudessa. Ehkäpä hyvällä tuurilla Abbakin saattaisi saapua perjantaina, mutta veikkaisin silti, että siinä menee ensi viikkoon.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-11-01: Unohdin mainita, että sain tänään DNA:lta Nano-SIM kortin ja upouusi Nokia 5 älypuhelimeni on toiminnassa. Asensin siihen Nordea Tunnusluvut sovelluksen, joten tänään taisi olla viimeinen kerta kun käytin Nordean paperista tunnuslukukorttia. Tunnuslukujen manuaalisen manageroinnin kynällä ja paperilla pitäisi nyt olla lopullisesti ohi.