Ahdistusta ja riemuakin

Mielialani ovat vaihdelleet tänään lievästä ahdistuksesta riemuntunteeseen, tässä järjestyksessä. Selitän siis taustat, koska tässä on nyt tapahtunut kohtuullisesti lyhyessä ajassa. Koska voitin The Who Live At Leeds kelanauhan huomattavasti halvemmalla kuin olin budjetoinut, ajattelin sijoittaa jäljelle jääneen summan ylimääräiseen kelanauhaan. Tein siis eilen illalla Best Offer tarjouksen Spencer Davis Groupin Spencer Davis' Greatest Hits (1968) kelanauhasta. Myyjä sanoi olevansa valmis hyväksymään tarjoukseni, mutta varmisti olinko valmis maksamaan 30 USD postituksesta. Olin myös saanut viestin siltä Live At Leeds kelanauhan myyjältä ja hän tiedusteli siinä, että onko osoitteeni Kentuckyssa! Hän ei siis ymmärtänyt, että oli listannut kohteensa Global Shipping Programin alaisuuteen ja tavara tulee laittaa Kentuckyyn eBayn Global Shipping Centeriin ihan ensin. Joka tapauksessa minäkin sekoilin ja menin sekaisin näissä viesteissä ja vastasin vahingossa sille Spencer Davis Group kelanauhan myyjälle, että laittaa vaan nauhan Kentuckyyn.

Huomasin virheeni vasta tuntien päästä ja korjasin tilanteen. Vastasin Live At Leeds myyjälle ja selitin miten Global Shipping Program toimii ja toivottavasti hän nyt ymmärtää totella eBaytä ja laittaa sen paketin epäsuoraa reittiä. Muuten joudun taas samoihin ongelmiin kuin sen Deep Purple In Rock kelanauhan kanssa, jonka myyjä virheellisesti lähetti suoraan Suomeen pakottaen minut maksamaan tullit ja verot kahteen kertaan. Tuo ongelmahan onneksi selvisi PayPal Dispute Casen kautta, mutta siinä oli vitunmoinen vaiva selvittää ongelma ja ratkaista se. Eli en toivo samaa ruljanssia enää toista kertaa.

Spencer Davis Group kelanauhan myyjälle pistin pahoitteluviestin ja sanoin, että puheeni Global Shipping Programista oli tarkoitettu toiselle myyjälle. Sanoin, että postikulut ovat minulle okei. Äsken tuli viesti, että myyjä hyväksyi tarjoukseni, joten maksoin ostoksen ja odottelen pakettia. Tämä siis tulee suoraan Suomeen eli tullit ja verot pitää vielä maksaa. Itse kelanauhan pitäisi olla huippuluokkaa, se on nopeudella 7½ IPS ja myyjä vakuutti koekuunnelleensa sen. Mitä tulee albumin sisältöön, niin siinä on ne kaikki huippuhitit, joilla Steve Winwood laulaa ja soittaa hammondia (esimerkiksi Gimme Some Lovin' ja I'm A Man). Winwoodhan lähti Spencer Davis Groupista jo vuonna 1967 ja perusti hienon yhtyeen nimeltä Traffic.

Lopuksi se pakollinen kysymys: Onko tämäkin kelanauha harvinainen? Uskoisin, että on. Keräilysivusto discogs.com ei sitä kelanauhamuodossa listaa ollenkaan ja googletuskin tuottaa niukalti tietoja.

Riemuntunteeni jäikin vielä selittämättä. Olin siis tyytyväinen siitä, että Live At Leeds myyjä kysyi minne paketti lähetetään eikä laittanut sitä suoraan Suomeen. Mutta varsinainen riemuni johtuu äsken saamastani sähköpostista. Viesti oli David Bowie Hunky Dory kelanauhan myyjältä ja siinä sanottiin, että tavara on nyt postitettu ja mukana oli seurantakoodi! Minä nimittäin olin jo hieman vainoharhainen, että aikooko myyjä lähettää tämän saatanan kalliin nauhan ilman seurantaa! Nyt kun paketti on seurannan piirissä, olen erittäin luottavainen siihen, että paketti myöskin saapuu perille. Mikä parasta, seurantakoodi on eBayn kautta nähtävissä omilta sivuiltani. Mikäli Suomen Posti taas tyrii ja jättää saapumisilmoituksen laittamatta, niin pystyn siitä huolimata seurantakoodini avulla hakemaan paketin. Olen siis iloinen tästä tilanteesta!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-26: Vieläkin se Live At Leeds myyjä sekoilee jotain ja kyselee tuleeko hänelle "hidden costs" ja on kuulemma vahingossa sallinut Global Shipping Programin. Sanoin, että ei tule mitään lisäkuluja ja postittaa nyt vaan sen vitun nauhan! Ei helvetti näitä säätäjiä.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-26: Sain ilmeisesti taottua järkeä myyjän päähän. Ja siis tietenkään en sanonut hänelle: "Postita se vitun nauha". En kiroillut muualla kuin täällä blogissani, vaan olin kohtelias ja kärsivällinen. Onneksi minulle tuli äsken sähköposti, jonka mukaan Live At Leeds on postitettu Global Shipping Programin kautta ja seurantakoodi näkyy eBayssä omilla sivuillani. Mikä helpotus! Pistin hänelle vielä tarkentavan viestin ja kiitokset:

Hi there!

What a wonderful piece of news, you have shipped Live At Leeds.

Global Shipping Program is nothing to be scared of, it is just a convenient way for US sellers to ship abroad with minimum hassle! It is easy for the seller, you just send the item to Kentucky and the Shipping Center will take care of the rest.

It is also easy for buyers, because we can pay the taxes and import charges IN ADVANCE, GSP will take the money and they will pay the Customs. That means the items will arrive WITHOUT getting stuck in the Customs. Very convenient! :-)

Thanks and have a great day, man! I love this, can't wait to receive the tape! :-D