Queenin Greatest Hits kelanauha saapui

Ovisummerini soi tänään aika tasan tarkkaan klo 11 aamupäivällä. Kysyin ovipuhelimen välityksellä kuka alhaalla oli ja vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: "UPS:ista". Tälläkään kertaa kukaan ei ollut puhelimitse tiedustellut voisiko paketin toimittaa, vaan he yrittivät suoraan toimitusta kysymättä mitään. Tällä kertaa tuo strategia myös toimi. Päästin siis kuriirin sisälle rappuun, odottelin ovella ja kuittasin lähetyksen. Tiesin, että kyseessä on oltava joku kelanauhani ja veikkasin tilausten aikajärjestyksen perusteella, että tämä olisi Queen Greatest Hits 3¾ IPS nauhanopeudella. Mietin jo eilen, että kyseinen nauha on ollut aika pitkään matkalla ja että sen olisi jo korkea aika saapua.

Avasin paketin ja se Queenhan siellä oli. Pahoittelut epäonnistuneesta laatikon etukannen kuvasta, se ei todellakaan ole mikään hyvä, mutta en jaksa nyt ottaa uuttakaan. Ajakoon siis asiansa vaikka siinä onkin paha heijastuma. Kuten huomaat, kannessa on myös joku pieni valkoinen väriläiskä, joka on selvästi kosmeettinen virhe, mutta ei se onneksi mikään maailmaa kaatava asia ole. Muuten laatikko on ihan siistissä kunnossa, mutta takakannessakin on havaittavissa pientä tahraantumista kuluneiden vuosien seurauksena. Nauhahan on vuodelta 1981 ja siis elänyt sekin jo aika pitkän elämän.

queen greatest hits reel box front
queen greatest hits reel box back
queen greatest hits reel

Täytyy olla tyytyväinen, että tämä todella harvinainen kelanauha on löytänyt tiensä perille. Ymmärtääkseni osaselitys tämän nauhan harvinaisuudelle on se, että kyseessä on ns. Club Edition eli luulen, että tätä nauhaa on myyty vain tietyn musiikkikerhon jäsenille eikä yleisesti musiikkikaupoissa. Samanlainen Club Edition saattaa olla myös aiemmin ostamani Blondie Eat To The Beat kelanauha, mutta en mene vannomaan onko asia näin. Jätin kuitenkin äsken innostuneen ja kiitollisen positiivisen palautteen amerikkalaiselle myyjälle eBayhin. Tämä olikin ensimmäinen ostokseni häneltä, mutta ei suinkaan viimeinen. Nimittäin pari päivää sitten ostamani Abba Greatest Hits Vol. 2 on tältä samalta myyjältä. Näemmä ihan sattumalta on tullut ostettua häneltä kaksikin kokoelmakelanauhaa.