Kauan etsitty Hunky Dory kelanauha taisteltu kotiin

Toteutin viime yönä suunnitelmani ja heräsin taistelemaan David Bowien Hunky Dory (1971) kelanauhasta. Siitä taistosta tulikin uskomattoman kova ja hinta oli korkein mitä olen kelanauhasta koskaan maksanut. Huutajia taisi olla 28 ja kaikki halusivat nauhan itselleen. Tein voittohuudon alle 10 sekuntia ennen kohteen umpeutumista arviolta klo 03:07:51. Kohde maksoi pöyristyttävät 566 USD ja 24,50 USD USPS postitus päälle! Kohde ei ollut Global Shipping Programin alaisuudessa, joten myyjä postittaa sen perinteisellä menetelmällä Helsinkiin ja minulle tulee vielä tullit ja ALV maksettavaksi Suomessa!

Olen kuitenkin äärimmäisen innokas David Bowien ihailija ja olin metsästänyt tätä kelanauhaa jo yli vuoden, joten päätin iskeä valtavalla voimalla voittaakseni sen. Albumi on paitsi superharvinainen kelanauhamuodossa, myös taiteellisesti aivan ykkösluokkaa. Nauhanopeuskin on 7½ IPS. Vielä olisi huomenna illalla The Who Live At Leeds tavoiteltavana. Siihen ei ole jostain syystä tullut vielä kuin yksi huuto ja hinta on noin 63€ kieppeillä. Uskon, että kovimmat huutajat aktivoituvat vasta kun kohteen umpeutumishetki lähestyy. Tässä Hunky Dory nauhassa jostain syystä huutajat olivat tehneet maksimihuutonsa jo minuutteja ennen kohteen päättymistä. Se jätti minulle harkinta-aikaa ja helpotti omaa huutamistani kun näin hyvissä ajoin etukäteen missä hintaluokassa mennään.

Näin jälkikäteen ajateltuna olikin oikeastaan hyvä asia, että se Deep Purplen Made In Japan diili peruuntui nauhan viallisuuden vuoksi. Tämä Hunky Dory maksoi kuitenkin niin sairaasti, että jäipä enemmän iskuvoimaa tähän pääkohteeseeni! Olen periaatteessa erittäin tyytyväinen, että tämä kelanauha on nyt voitettu, mutta voittosumma aiheuttaa jonkinasteista henkistä krapulaa kun miettii mitä kaikkea muuta sillä summalla olisi saanut. Mutta ei auta valittaa, tavoite on saavutettu ja nyt vaan odotellaan, että nauha saapuisi turvallisesti ja ehjänä kotiin.

Olen blogeissani monen kelanauhan kohdalla puhunut kuinka harvinaisia ne ovat. Hunky Dory on superharvinainen ja sen lisäksi erittäin haluttu, sillä Bowiella riittää faneja. Voin todistaa väitteeni helposti. Keräilysivusto discogs.com:in kautta tätä kelanauhaa ei ole myyty kertaakaan. Yhdellä keräilijällä siellä on se omistuksessaan ja peräti 322 innokasta Bowie-fania ilmoittaa haluavansa sen!

discogs hunky dory reel

Ei siis mikään ihme, että tästä kelanauhasta joutui maksamaan niin uskomattoman summan. Ai niin, unohdin mainita erään asian viime yöltä. Aivan loppusekunneille asti minulla oli eBayssä todellista draamaa, sillä Confirm Bid -painike (tms.) ei reagoinutkaan ensimmäiseen painamiseeni. Huutoni jäi siis melkein kokonaan tekemättä!