Harvinainen Made In Japan kelanauha hankittu

Kuten tapanani on ollut, seikkailin taas yöllä eBayssä ja se todellakin kannatti! Kello on nyt 01:38. Tein äsken erilaisia hakuja etsien kelanauhoja suosikkiartisteiltani ja merkkijonolla "deep purple reel" syntyi täysin yllättäen tulosta: Näin Made In Japan (1972) kelanauhan Buy It Now valinnalla, tarkistin pikaisesti kuvat ja kohteen sanallisen kuvauksen ja kun kaikki vaikutti olevan okei, iskin heti kiinni! Laatikon etukannessa on pientä kosmeettista vikaa eli siitä on suikale irronnut ja joku on kirjoittanut "12" kynällä takakanteen, mutta muuten laatikko on ihan siisti. Itse nauha on nopeudella 7½ IPS.

En tiennyt, että tämäkin albumi ylipäänsä on saatavilla kelanauhamuodossa. Sivustolla discogs.com nauha on kyllä listattuna. Yhdellä keräilijällä on se ja kuusi on merkinnyt haluavansa sen. Sivuston kautta tätä kelanauhaa ei ole koskaan myyty. En viitsi paljastaa ostohintaa tälle nauhalle, mutta melko kallis hankinta on kyseessä. Tämä hankinta ei myöskään kuulunut ennakkosuunnitelmiini, mutta tiesin, että ellen toimisi nopeasti, niin joku muu nappaisi nauhan. Kohde oli ilmoitettu vain ihan muutamia tunteja sitten ja sillä oli watching-listassa jo 8 seuraajaa. Ihme sinänsä, että kukaan heistä ei ollut vielä ostanut sitä.

Kohde oli onneksi Global Shipping Programin piirissä, joten sain jälleen kerran hoidettua postimaksut, tullit ja verot kaikki samalla kertaa. Vaikka olenkin viime aikoina moittinut eBaytä asiakaspalvelun tekemisestä vaikeaksi, niin tämä Global Shipping Program ja Global Shipping Centerin perustaminen Kentuckyyn ovat kyllä näin asiakkaan näkökulmasta erinomainen liike. Vaikka postitus onkin ehkä aavistuksen kalliimpaa Global Shipping Programissa verrattuna suoraan USPS-postitukseen, niin tämä tullien ja verojen suorittaminen yhtenä kertamaksuna PayPalin kautta on sen arvoista.

Olen jopa joskus etsinyt eBayn sivuilta tapaa lähettää heille asiakaspalautetta kiittääkseni heitä siitä, että he ovat jo seitsemäntoista ja puolen vuoden ajan mahdollistaneet minulle monen keräilykohteen hankkimisen, mutta heitä ei ole mahdollista tavoittaa mistään sähköpostiosoitteesta, jonka asiakas voisi saada tietoonsa! Eli kaipaatpa sitten apua ongelmiisi tai olisit antamassa positiivista palautetta koko firmalle johdosta työntekijöihin, niin se ei onnistu. On kyllä outoa toimintaa, mutta ei kai tässä voi muuta kuin tyytyä tilanteeseen.

Itse asiassa sen huonon asiakaspalvelutilanteen jälkeen sain eBayltä pyynnön täyttää asiakastyytyväisyyskysely, jossa tiedusteltiin asioita yksityiskohtaisesti. Siinä latasin kyllä täyslaidallisen paskaa eBayn tukisivuista ja siitä kuinka niiden kautta ei ole mahdollista kuvailla ongelmiaan kunnolla. Se puhelimessa minua palvellut nuori nainen, nimeltään Donna, sen sijaan sai minulta hyvän palautteen. Hän palveli asiallisesti ja ystävällisesti vaikka ei kyennytkään ratkaisemaan ongelmaa. Olen sitä mieltä, että minun olisi pitänyt voida kuvata ongelmani täyttämällä joku www-lomake eBayn sivuilta ja sitten siellä asiakaspalvelija olisi ajan kanssa selvittänyt ongelmaa. Puhelinpalvelu on väärä paikka lähteä ratkaisemaan näitä pulmia, joten sen takia ymmärrän, että Donnalla ei ollut resursseja selvittää mitä oli tapahtunut. Mutta ei nyt muistella enempää tuota negatiivista kokemusta, vaan iloitaan siitä, että Deep Purplen legendaarisen mahtava Made In Japan on tulossa kohti kotiani jo hyvin pian.

Yöllä pörrääminen todellakin kannattaa, sillä huomenna joku toinen olisi jo varmasti vienyt nauhan nenäni edestä!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-21: Voi vittu! Nyt on klo 14:50 ja minä heräilin äsken nukuttuani noin 12 tunnin mukavat, pitkät yöunet. Mutta päivä ei todellakaan alkanut hyvin. Menin eBayhin ja luin yksityisviestini ja siellä oli Made In Japan kelanauhan myyjältä masentava viesti:

I have some bad news for both of us . I always listen to my reel to reels before listing them this one when I played it I discovered it was on side 2 . I listened to it and it sounded great . I got distracted and left it on my player today when I saw your purchase I remembered and started to listen to side 1 I immediately realized the song Highway Star was ending almost the whole song is gone . I am sorry I have no explanation . I played the rest of the Tape it sounded great I then played side 2 and focused on the last cut Space trucking . Their was a little of it missing if your familiar with the Album the part missing is when the song itself is over and they start playing what sounds like the melody from the Mule their is no more singing Ritchie plays a couple of more abstract runs and it' over . With all this said I thought I would offer you a choice . I will refund your money in full and offer you my Sincere Apology or I will refund you $120.00 and still offer you my sincere apology and ship the Reel I will respond as soon as I hear From you . I am very Sorry I will keep a close eye on my computer and respond as soon as I hear from you

Ei helvetti hei, mikä paska tuuri! En tietenkään voi hyväksyä sisällöltään viallista nauhaa, joten vastasin heti:

Thanks for your honesty. Unfortunately we must cancel this deal. It is very sad indeed, but I cannot accept a defective tape. Please refund my PayPal payment. Thanks!

Eipä tästä pettymyksestä paljon positiivisia piirteitä kannata hakea, mutta olen silti helpottunut, että tämä ongelma ilmeni jo nyt eikä vasta sitten kun nauha olisi saapunut Suomeen! Olisi ollut vielä tuplaten vittumaisempaa kuunnella nauha korkein odotuksin, todeta se vialliseksi ja sitten alkaa säätämään palautusta myyjän kanssa. Kaikki se turha kommunikaatio, kelanauhan pakkaaminen ja lähettäminen takaisin USA:an jäi nyt onneksi pois. Mutta voi kyllä kestää useamman vuoden ennen kuin tämä Made In Japan tulee jälleen kelanauhamuodossa vastaan.

Päällimmäisin tunteeni on siis ehdottomasti iso pettymys, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Minun pitää nyt vain unohtaa tämä ja yrittää iskeä säästyneet rahat tulevassa huutokaupassa siihen David Bowien Hunky Dory kelanauhaan, jota olen jahdannut jo yli vuoden. Minulla on sen lisäksi kohteenani myös The Whon Live At Leeds 7½ IPS kelanauha, joka on harvinainen ja jonka hinta siksi noussee myös korkeaksi. Odotellaan ja toivotaan siis parasta.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-21: PayPal ilmoitti juuri, että myyjälle maksamani summa ja eBayn kautta Global Shipping Programille mennyt summa on palautettu luottokortilleni. Tämä tapaus on loppuunkäsitelty ja on aika katsoa tulevaisuuteen.