Jumalien tavasta kommunikoida

Muslimien ja kristittyjen jumalien sanotaan olevan maailmankaikkeuden nerokkaimpia, etevimpiä, kaikkitietäviä ja kaikkivoivia. Mikään ei ole heille mahdotonta. Myös sanotaan, että nämä jumalat ovat kaikinpuolin rakastavia, ystävällisiä ja hyväntahtoisia. Unohdetaan hetkeksi, että nämä jumalat ovat myös rakentaneet helvetin. Nämä jumalat tahtovat kaikkien "pelastuvan". Ei nyt ajatella sitä, että se uhka, jolta pitää "pelastua" on myös näiden muka hyvien jumalien itse keksimä asia. Ilmeisesti pelastusta varten näihin jumaliin pitää vankasti uskoa ja pyrkiä toimimaan heidän tahtonsa mukaisesti. Palvoakin heitä pitää, samoin pelätä ja kunnioittaa. Tunnettu kristillinen sanonta kuuluu: "Jumalan pelko on viisauden alku". Kunnon kristitty siis pelkää tätä "rakastavaa isäänsä".

Mistähän johtuu, että nämä jumalat ovat tehneet itsensä tutuiksi vuosisatoja tai vuosituhansia sitten eri kirjoittajien muinaisten kirjojen kautta? Onhan tunnettu tosiasia, että Raamattu ja Koraani ovat synnyttäneet lukemattomia eri uskonlahkoja, jotka kiistelevät näiden "pyhien kirjojen" sisällöstä ja tulkinnasta.

Olisikohan mahdollista, että tuollaiset ylivertaisen nerokkaat jumalat olisivat keksineet paremmankin tavan kommunikoida ihmisten kanssa kuin muinaiset, ristiriitaiset lehmännahkapergamentit? Jumalahan voisi vaikka laittaa nykyään tekstiviestin, pikaviestin tai twiitin netissä jokaiselle älypuhelimen ja tabletin käyttäjälle. Epäilisikö moni viestiä huijaukseksi jos siinä lukisi allekirjoituksena "Terveisin Jahve" tai "Terveisin Allah"? Saattaa olla, mutta koska nämä jumalat ovat kaikkivaltiaita ja tietävät kaikesta kaiken, niin eiköhän heillä olisi jokin keino todistaa olevansa oikeita jumalia! Muunlainen tulkinta olisi jumalanpilkkaa, sillä siinä kiistettäisiin jumalan kaikkivaltius ja kaikkitietävyys, eikö niin? Kyllä vain.

Kaipa sekin riittäisi jo pitkälle kun kaikki maailman tietotekniikkanörtit ihmettelisivät, että nämä jumalalta tulleet viestit ovat ilmestyneet ihan tyhjästä, niistä ei näy viestilokeissa jälkeäkään ja silti ne näkyvät kaikkien älypuhelimissa ja tableteissa.

Todellisuus on kuitenkin karu. Tieteen ja sivistyksen ottaessa vankemman jalansijan jumalat ovat lakanneet puhumasta kaikille muille paitsi mielisairaille, jotka useinkin saavat telepaattisia viestejä "yläkerran ukolta". Toki myös monet papit, pastorit ja imaamit väittävät kyllä saavansa ohjeistusta jumalilta, mutta monikohan nykypäivänä enää uskoo heidän juttujaan? Uskonto on armotonta bisnestä, jossa tavoitellaan johtavassa asemassa oleville rahaa ja valtaa. Tästä on kysymys ja muu on sumutusta.