THL nöyrtyi kannabiksen suhteen

YLE:n uutisoinnista tänään voi päätellä, että THL on joutunut nöyrtymään kannabiksen edessä. He antavat nyt suosituksia kannabiksen käytön haittojen minimointiin sen sijaan, että koko asia tyrmättäisiin. Kiinnitin itse huomiota tähän asennemuutokseen jo ennen YLE:n uutisointia, sillä siitä oli mainittu jossain netissä. THL on nyt oikealla polulla, mutta he ovat edelleen sen verran pihalla, että suosittavat kannabiksen syömistä. Kuten olen aiemminkin sanonut, syöminen ei todellakaan ole suositeltava kannabiksen käyttötapa muuta kuin kokeneille käyttäjille. Tottakai syöminen poistaa savun hengittämisen aiheuttaman syöpäriskin, mutta tilalle tulee riski niin vitunmoisesta tripistä, että oksat pois!

Kannabiksen psykoaktiivinen THC ja kaiketi muutkin pilvessä vaikuttavat kannabinoidit ovat rasvaliukoisia kemikaaleja, joten kannabisvoita käytetään usein leivonnaisissa. Syömällä kannabista vaikutus tulee hyvin pitkällä viiveellä ja käyttäjän on etukäteen vaikeaa tai mahdotonta tietää mikä on sopiva käyttöannos! Sen oppii vain kokeilemalla. Usein syömisen seurauksena voi olla psyykkisesti raskas trippi, joka on pahimmillaan ahdistava. Tiedän tämän, sillä olen itse syönyt Amsterdamissa liikaa kannabismuffinsseja ja trippi oli todellakin aivan vitunmoinen. En sentään seonnut, mutta kokemus oli todella villi eikä se ollut ollenkaan kaikilta osin miellyttävää. Tosin silloinkin opin uskomattoman paljon tietoisuuteni ja mieleni tasoista, ja koin mystisiä kokemuksia.

THL ei ole vielä uskaltanut tunnustaa, että laillinen alkoholi on vaarallisempi huume kuin kannabis, mutta ehkä sekin päivä vielä tulee.