Turkin taantuma ja rappio on syvää

Olen jo pitkään boikotoinut kaikkia islamin kyllästämiä maita eli pyrin välttämään kaikkien tuotteiden ja palveluiden ostamista, joista menee tuloja islamilaisiin maihin. Näin siis tavaroiden ostoboikotin lisäksi kieltäydyn jyrkästi matkustamasta esimerkiksi Turkkiin tai Dubaihin lomalle. En halua tukea noita alkeellisia paikkoja millään tavalla, vaan päinvastoin kehotan kaikkia muitakin julistamaan armottoman boikotin.

Turkki on oivallinen esimerkki siitä miten edistys ja sivistys ei aina etene lineaarisesti kohti parempaa suhteessa aikaan. Äkkiseltään voisi optimistina naiivisti kuvitella, että kaikki maat etenevät pikkuhiljaa kohti sekulaaria yhteiskuntaa, jossa tiede, taide, kulttuuri ja kansojen välinen ystävyys nousevat keskeisiksi arvoiksi. Mutta kun tutkitaan historiaa, huomataan, että tuollainen kehitys ei ole mitenkään väistämätöntä. Voi tulla valtavia taantumakausia, joissa mennään takapakkia kohti kivikautta ja kehityksen taso rappeutuu.

Toistan vielä varmuuden vuoksi, että nyt vuonna 2017 Erdoganin Turkki on loistoesimerkki sellaisesta kehityksestä, joka kulkee takapajuisesti väärään suuntaan. Erdogan on ahdasmielinen ja kiihkeä islamisti, joka vainoaa toisinajattelijoita, kyllästää yhteiskunnan rakenteet uskonnolla ja on tiedevastainen. Erdoganin diktaattorimaisilla mahtikäskyillä esimerkiksi evoluution opettaminen koululaisille on kiellettyä Turkissa. Se riittänee hyvin esimerkiksi siitä mitä islamisaatio tekee valtioille, joiden kurssi on jo saattanut olla kohti positiivista kehitystä. Turkkikin oli vielä ihan muutama vuosi sitten islamilaiseksi valtioksi poikkeuksellisen länsimaalaistunut ja voisi jopa sanoa, että kohtalaisen edistynyt ainakin islamin mittakaavassa.

Luin tänään 11.10.2017 YLE:n Teksti-TV:n sivuilta 131 seuraavan uutisen:

Suomalainen tuomittiin Turkissa

Turkkilainen oikeusistuin on määrännyt Suomen kansalaiselle Ayla Albayrakille 2 vuoden ja 1 kk vankilatuomion työskentelystään toimittajana Turkin kurdialueilla.

Albayrak työskentelee amerikkalaiselle, maailman suurimpiin sanomalehtiin kuuluvalle Wall Street Journalille, joka tuomitsee oikeuden päätöksen.

Wall Street Journal uutisoi asiasta myöhään eilen Suomen aikaa.

Albayrak on Suomen ja Turkin kansalainen. Hän on tällä hetkellä New Yorkissa. Turkki on pidättänyt ja vanginnut useita toimittajia.

Koska Ayla Albayrak on tuon uutisen mukaan New Yorkissa, hän lienee turvassa Turkin vankilalta. Tuskinpa USA luovuttaa häntä Turkkiin. Enkä usko, että Turkilla olisi pokkaa lähettää salaisen palvelun agenttinsa kaappaamaan toimittajaa Turkkiin tai salamurhaamaan häntä. Sellainen olisi liian riskialtista ja turhan huonoa mainosta jopa maineensa ryvettäneelle Erdoganille. Jos toimittaja löytyisi yht'äkkiä mystisesti kuolleena, niin olisi helppoa yhdistää Turkki tapahtuneeseen.

Boikotoidaan siis kaikkia islamilaisia maita eikä tueta niitä millään tavalla koskaan. Näin osoitamme, että emme halua astua takaisin kivikautiseen arvomaailmaan.