Kreikka on yksi alkeellisimmista maista nykyään

Moni varmaan tietää, että antiikin Kreikka oli monessa suhteessa varsin sivistynyt ja edistyksellinenkin kulttuurin kasvualusta. Filosofit Sokrates, Platon ja Aristoteles muodostivat kovan kolmikon, joiden ajattelussa on vielä nykyäänkin tutkittavaa. Aina noiden ajatusten sisältö ei ole kestänyt aikaa, mutta esimerkiksi Platonin kuvaama sokraattinen dialogimetodi voi edelleen olla arvokasta antia ajattelulle ja henkiselle kehitykselle. Kyseisestä aikakaudesta on kuitenkin kulunut useita vuosisatoja. Mikä on tilanne Kreikassa nykyään?

On karu totuus, että Kreikka on enää oikeastaan vain melkoisen alkeellinen paskaläjä, jossa ei ole juuri jäljellä edistyksellisyyttä tai kehittyneisyyttä. Kulttuuri ja koko maa on pahasti rappiolla. Iltasanomien verkkoversio kertoo osuvasti tänään Aleksis Kiven päivänä 10.10.2017 seuraavaa:

Kreikan Suomen-suurlähettiläs Georgios Ayfantis on tänään tiistaina lähettänyt Suomen Lidlille kirjeen, jossa syyttää kauppaketjua kreikkalaisen kulttuuri-identiteetin vääristelystä voittojen kasvattamiseksi.

Suurlähettiläs Ayfantisin mukaan kuvamanipulaatio vääristää kreikkalaista kulttuuri-identiteettiä, Kreikan historiaa ja sen todellisuutta. Ristit on asetettu katoille nimenomaan osoittamaan, että kyseessä on kristillinen kirkko eikä esimerkiksi moskeija tai kylpylä.

- Poistamalla ristin, mitä ilmeisimmin tehdäksenne tuotteestanne houkuttelevamman ei-kristityille kuluttajille, loukkaatte räikeästi maani historiaa ja sen kulttuurista todellisuutta, kuten myös maanmiesteni ylivoimaisen enemmistön uskonnollisia tunteita, Ayfantis kirjoittaa.

Kyse on siis ilmeisesti siitä, että jostain mussaka-purkin ("Mousaka") etiketistä on editoitu kuvankäsittelyllä kirkon katolla oleva risti pois. Ei vittu, millainen ihminen jaksaa itkeä tuollaisesta? Aikuinen mies kirjoittaa Lidlille ruikuttavan kirjeen asiasta. Tämä säälittävä Ayfantis ei tiedä Kreikan kulttuurista yhtään mitään. Heidän suurin sankarinsa, Sokrates, tuomittiin kuolemaan, koska hän uskalsi sanoa, että ihmisten tulisi ajatella itsenäisesti eikä totella auktoriteetteja. Asian voi tarkistaa Tim Learyn videolta How To Operate Your Brain. Sokrates nauroi Kreikan mytologioiden jumalille, mutta Ayfantis ei edes ymmärrä, että ne olivat paljon alkuperäisempää kulttuuriperintöä Kreikassa kuin kristinuskon mukanaan tuomat harhakuvitelmat Jeesuksesta.

Kyllä nyt täytyy sanoa suoraan, että tässä on kyseessä ihan vitunmoinen luuseri ja tyhjäntoimittaja, jolle ei voi kuin nauraa makeasti. Uskon, että suurin osa Suomen kansastakin pitää tätä Ayfantisia aivan pellenä ja niin sen kuuluu ollakin.