Survivorin kausi 35 on alkanut USA:ssa

Survivor eli Suomessa Selviytyjät on pitkään pyörinyt tositv-sarja, jossa joukko kilpailijoita asutetaan eksoottisiin olosuhteisiin ja he kilpailevat toisiaan vastaan. Lopussa yksi voittaja kruunataan tittelillä The Sole Survivor ja tämä voittaja saa palkinnokseen miljoona USA:n dollaria. Luulin aiemmin, että voittaja saa summan puhtaana käteen, mutta voitto ei kuitenkaan olekaan verotonta tuloa.

En jaksa alkaa tässä selittämään pelin sääntöjä vaikka ne ovatkin periaatteessa melko yksinkertaiset. Wikipediassa on oma artikkelinsa sarjaa koskien, joten jos olet kiinnostunut aiheesta, niin sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto. Ensin seurasin sarjaa Suomen television kautta, mutta muistaakseni vuonna 2011 hankittuani uuden television ja Blu Ray soittimen, aloin imuroida sarjan kausia laittomasti netistä KTorrent -nimisellä BitTorrent-protokollaa tukevalla ohjelmalla. Tällä tositv-sarjan varastamisella on kolme etua:

  1. Ilmaisuus. CBS:n sivuilta saattaa nykyään saada ostaa virallisen katseluoikeuden netin kautta, mutta en ole täysin varma. Aiemmin nettivideoita ei saanut laillisesti ollenkaan.
  2. Ajantasalla pysyminen. Suomen televisio tulee huomattavasti jäljessä ja jos haluaa pysyä reaaliajassa, on katsottava kaksi Survivor kautta per vuosi samassa tahdissa kun sitä esitetään USA:ssa. Näin myös välttyy ns. spoilereilta eli ei voi vahingossa lukea jostain kuka on voittanut kauden tai mitä dramaattisia tapahtumia kaudella on ollut.
  3. Ei mainoksia. Jaksoja laittomasti levittävät rikolliset pitävät kunnia-asianaan, että jaksoista on editoitu kaikki mainoskatkot pois. Tosin joskus jaksoihin on upotettu mainosviestejä varsinaisen ohjelmaan sekaan ja näitä ei ole sensuroitu piraattiversioista pois, sillä jaksot on julkaistava nopeasti eikä isompaan editointiin haluta käyttää aikaa. On silti merkittävä etu, että mainoskatkot on poistettu.

Sarjaa esitetään USA:ssa aina keskiviikkoisin. Rikolliset levittäjät laittavat yleensä jaksot BitTorrent-jakoon melkein heti kun ne on esitetty USA:ssa, joten aikaeron vuoksi tapanani on torstaisin Suomen aikaa laulattaa KTorrentia sen verran, että saan uusimman jakson imuroitua. Nyt ollaan menossa jo peräti kaudessa 35 ja viime viikon torstaina imuroin jakson numero 2. Eli kausi on vasta ihan alussa. Millainen on kuvan- ja äänenlaatu näissä piraattivideoissa? Se riippuu jaetusta versiosta. Niitä on saatavilla aina SD-laatuisesta 1920x1080 Full HD laatuun asti. Pyrin aina imuroimaan parhaan laatuisen videon ja nytkin jakso on Full HD tasoinen. Hyvä laatu tietysti tarkoittaa pitempää imurointiaikaa ja isompaa tiedostoa. Tämä kakkosjakso on kooltaan 1446997200 tavua eli noin 1,4 gigatavua. Ihan kiitettävän kokoinen klöntti siis. Tarkoitukseni olisi katsoa kyseinen jakso vielä tämän illan päätteeksi. Teen ehkä maukkaan lihapiirakan mikroaaltouunissa ja alan sitten tuijottaa Survivoria.

Sanonpa vielä lopuksi lyhyen huomion teknisestä puolesta. Imuroin aina piraattivideot läppärilläni, kopioin ne USB-muistitikulle, vien olohuoneeseen ja tökkään USB-muistitikun kiinni Sony Blu Ray soittimeni naamataulussa olevaan USB-slottiin. Blu Ray soittimeni tukee eri videomuotoja ja näin on mukavaa katsoa television ja stereoiden kautta viihdettä. Olisi paljon tylsempää katsella sitä läppärin ruudulta tai vaikka ulkoiselta näytöltäkin.