Öistä sähinää eBayssä ja outoja sattumia

Sähisin taas yöllä eBayssä. Tätä kirjoitettaessa kello on 01:43 ja tein juuri viitisen minuuttia sitten voittavan huudon. En viitsi paljastaa hintaa, mutta ostin Queenin Greatest Hits kelanauhan. Se on nopeudella 3¾ IPS ja hyvin, hyvin harvinainen. En ole parin vuoden aikana nähnyt yhtäkään myynnissä. Sivustolla discogs.com tämän kelanauhan haluajien listassa on 100 keräilijää ja niitä, joilla se nauha jo on, on mainittu olevan vain 4. Kyseisellä sivustolla myytyjen kelanauhojen historia on tasan nolla. Luit oikein, ei siis yhtään myytyä koko aikana!

Minulla oli periaatteessa tähtäimessäni myös pari Abban kelanauhaa, mutta päätin priorisoida tämän Queenin ensisijaiseksi kohteekseni. Nuo Abbat löydän kyllä vielä myöhemminkin. Ne ovat siis Greatest Hits Vol. 2 ja Voulez-Vous. Jälkimmäinen on tarjolla tutulta amerikkalaiselta Keniltä ja se on Buy It Now kohde, joka umpeutuu vasta parinkymmenen päivän päästä ellei joku osta sitä sitä ennen. Olen nyt kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän todella harvinaisen Queenin kelanauhajulkaisun voittoon. Erään Queeniin erikoistuneen sivuston mukaan yhtyeeltä on julkaistu kaikkiaan vain kaksi kelanauhaa: tämä ostamani Greatest Hits (1981) ja The Game (1980).

Näin muuten Queenin livenä vähän aikaa sitten Kaisaniemen puistossa Helsingissä, mutta laulajana ei tietenkään ollut enää Freddie Mercury, vaan Adam Lambert. Hienosti Adam kyllä keikan vetikin, se täytyy hänen kunniakseen sanoa. Hän on erittäin lahjakas ja omalla tavallaan karismaattinen laulaja. Pidin oikein paljon siitä, että Adam Lambert ei millään lailla yrittänyt imitoida Freddietä tai matkia hänen maneereitaan, vaan Adam esiintyi rohkeasti omalla tyylillään. Hän luotti, että se riittää ja tuo tyyli oli heti ensimmäisistä sekunneista alkaen hänen omansa. Oli unohtumaton hetki kun Adam astui esiin savuverhon takaa valtava visiiri naamallaan ja Queen täräytti ilmoille avausbiisin One Vision! Varmasti on niitäkin, joiden mielestä Queen ei ole mitään ilman Freddietä, mutta minusta Adam hoiti kyllä nokkamiehen roolin aivan moitteettomasti!

Minulla soi nyt taustalla VH1 Classic musiikkikanava ja kuin kohtalon oikusta sillä alkoi juuri Queenin biisi It's A Kind Of Magic. Tämä on jo vähän liian yliluonnollista ollakseen totta! Hah hah hah! Melkein pelästyin kun ajattelin asiaa. Mitä ihmettä tämä voi tarkoittaa? Erittäin outo sattuma. Mikä on todennäköisyys sille, että ihminen kirjoittaa blogia Queenista ja sen alle parinkymmenen minuutin aikana televisiosta tulee Queenin It's A Kind Of Magic? Ei varmaankaan kovin suuri!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-08: Queenin kelanauhan haluajia olikin 101.