Puoliksi spontaani ja puoliksi harkittu Barrabas kelanauhahankinta

Pyörin taas illan päätteeksi eBayn syövereissä ja päätin tutkia amerikkalaisen Kenin kelanauhatarjontaa. Aiemminhan olen jo maininnut, että ostin Keniltä neljä kelanauhaa: Elton Johnia, Moody Bluesia, Doorsia ja The Whota. Kyseisellä miehellä on myynnissä laaja tarjonta kaikenlaista hyvää, vanhaa musiikkia. Järjestin Kenin kelanauhat hintajärjestykseen kalleimmat ensin ja aloin tutkia parhainta antia. Harkitsin hetken Emerson, Lake & Palmerin debyyttialbumia, mutta jostain syystä se ei tuntunut oikealta valinnalta, joten jatkoin etsintää.

Hieno kansitaide kiinnitti huomioni minulle entuudestaan tuntemattomaan bändiin nimeltä Barrabas. Tämän bändin esikoisalbumi tunnetaan kahdella nimellä: Wild Safari (1971) ja yhtyeen nimellä Barrabas. Tarjolla oleva kelanauha oli bändin nimellä ja sen kansitaide oli paljon hienompi kuin paljon mustaa ja valkoista sisältävä vaihtoehtoinen kansi. Pidän oranssista kannesta huomattavasti enemmän.

Toisin kuin Sugarloafin kohdalla, tällä kertaa tein taustatutkimuksen lisäksi myös ennakkokuuntelua. En tiedä olisiko albumi ollut Spotifyssä kuunneltavana, mutta en edes yrittänyt etsiä sitä sieltä. Sen sijaan kuuntelin kaikki biisit läpi YouTubesta. En voi väittää olevani ekstaasissa, mutta en myöskään ollut pettynyt kuulemaani. Barrabasin debyyttialbumi on aivan kelvollista, selvästi Santana-vaikutteista letkeää latin rockia.

Ken mainosti albumin olevan nauhanopeudella 7½ IPS ja mainitsi sen myös olevan hyvin harvinainen kelanauhaformaatissa. Barrabashan on espanjalainen yhtye ja se nautti jonkin verran menestystä USA:ssa 1970-luvulla. Samoin Euroopassa se oli kuunneltu, mutta lukemani mukaan Englannissa bändi ei koskaan saavuttanut suurta suosiota. Eikä tämäkään albumi siis mikään maailman mahtavin levy ole, mutta se on minusta riittävän hyvää musiikkia, jotta sitä on mukava kuunnella. Hintakin oli kohtuullinen eli 69,50 USD ja kaikkine kuluineen hieman alle 100€.