Pari muistoa 1990-luvun alusta löydetty

Järjestelin hieman paikkoja aika tasan tarkkaan vuosi sitten eli 02.10.2016. Löysin silloin vanhoista säilytyslaatikoista mm. vanhoja VHS-videokasettien tilauksiin liittyviä mainosesitteitä, elokuvajulisteita ja pari ihan hauskaa muistoa 1990-luvun alusta. Otin niistä kuvat, mutta löysin ne vasta nyt vuoden kuluttua kun kävin taas läpi läppärin kovalevyn hakemistoja.

Ensimmäinen vanha muisto on pääsylippu Luhta Masters tennistapahtumaan. Kyseessä ei ollut virallinen ATP-kiertueen turnaus, vaan näytösottelu välillä Boris Becker (GER) ja Jimmy Connors (USA). Pääottelun lämmittelijöinä olivat Aki Rahunen (FIN) ja Peter Lundgren (SWE). Tapahtuma järjestettiin Helsingin Jäähallissa perjantaina 22.11.1991. Lämmittelyottelusta en muista yhtään mitään, mutta sen muistan, että Becker kukisti Connorsin. Luultavasti ottelu meni suoraan kahdessa erässä. Istumapaikkani oli rivissä 4 ja sieltä näki erittäin hyvin. Kuten kuvasta selviää, lippu maksoi 190 markkaa ja se oli tuohon aikaan iso summa.

luhta masters 1991 tennis ticket

Toinen muisto on päivätty lauantaille 11.01.1992 eli kovinkaan kauan näytösottelun jälkeen. Muistan ostaneeni Technics-merkkisen kannettavan CD-soittimen Tampereelta. En ole täysin varma mistä se ostettiin, mutta mahdollisesti Stockmannilta. Kyseessä on siis täyttämäni takuukuitti laitteelle. Hyvin todennäköisesti olen täyttänyt takuukuitin juuri ostopäivänä eli senkin laitteen hankinnasta on jo aikaa reilusti yli 25 vuotta. Tuolloin astuin CD-aikaan eli minulla ei ollut sitä ennen mitään mahdollisuutta kuunnella CD-levyjä kotonani. Muistan käyttäneeni kannettavaa soitinta hyvin paljon. Soitin ei koskaan hajonnut, mutta hävitin sen joskus vuosien 2004-2005 tienoilla tarpeettomana. Minulla oli tuolloin jo ollut pitkään kotona stereosysteemi, jossa oli CD-soitin. Kannettavalla soittimella ei ollut enää käyttöä, mutta toisaalta hieman harmittaa, että miksi se piti heittää pois. Olisihan se ollut hyvä muistoesine.

Tässä kuitenkin kuva vanhasta takuukuitista:

technics portable cd player guarantee

Valitettavasti takuukortti on täytetty puutteellisesti eli soittimen sarjanumero puuttuu kokonaan. Lisäksi tietysti kortti olisi pitänyt palauttaa myyjälle, mutta sitä en ollut tehnyt, vaan kortti oli jäänyt lojumaan muiden sekalaisten paperien kanssa säilytyslaatikkoon. Haittaa tuosta unohduksesta ei aiheutunut, sillä kuten sanoin, laite toimi moitteettomasti ainakin 12 tai 13 vuotta ennen kuin hankkiuduin siitä eroon. Luulisin, että takuu olisi ehkä ollut voimassa pari vuotta tai korkeintaan kolme.