Spontaani Sugarloaf kelanauhahankinta

Surffasin taas eBayssä enkä oikein tiennyt mitä tehdä. Sain jostain päähäni kirjoittaa hakusanat "psychedelic reel", jotta löytäisin jotain psykedeelisiä kelanauhajuttuja. Parikymmentä ensimmäistä osumaa oli jotain ihan väärää tavaraa eikä edes kelanauhoja ollenkaan. Lopussa oli kuitenkin eräs kiinnostavalta vaikuttava kelanauha saksalaiselta myyjältä, jolta olin ostanut ennenkin. Bändin nimi oli Sugarloaf ja albumin kannessa näytti olevan mukavan psykedeelinen fontti. Hintaa kelanauhalla oli 49,95€ ja päälle noin kuuden euron postikulut Saksasta Suomeen. Kun vielä kelanauha oli "OVP" eli alkuperäisissä muoveissaan, en miettinyt asiaa sen kauemmin, vaan tein Buy It Now oston samantien!

Myyjä kuvaili albumin olevan psychedelic rock. Vasta ostamisen jälkeen kuuntelin YouTubesta heidän hittibiisinsä Green-Eyed Lady. Fiksumpaa olisi varmaan ollut kuunnella biisi ensin näytteeksi, mutta minä innostuin sen verran luettuani bändistä Wikipediasta ja albumin hienosta kansitaiteesta, että päätin sijoittaa ihan sokkona.

Albumi on vuodelta 1970 ja on bändin omaa nimeä kantava debyytti. Wikipediassa on oma sivunsa Green-Eyed Lady -biisille ja siitä selviää, että se oli korkeimmillaan USA:n Billboard Hot 100 listalla peräti sijalla 3.

Minä en ollut koskaan tästä Sugarloaf bändistä kuullutkaan, mutta Wikipedian mukaan se on aikanaan esiintynyt todella kovien rock-bändien kanssa kuten esimerkiksi The Whon ja Deep Purplen.

Kun avaan Sugarloaf kelanauhapaketin kokovartalokondomistaan, aion varmistaa, että se tilanne tulee videoiduksi Full HD 1920x1080 laatuisena!