In Search Of The Lost Chord kelanauha saapui

Satuin olemaan tänään paikalla kun UPS toimitti minulle kotiin paketin. Tiesin, että kyseessä on oltava joku ostamistani kelanauhoista ja veikkasin, että se olisi ehkä Deep Purplen In Rock (1970). Arvaukseni osoittautui vääräksi. Paketti olikin samalta Keniltä, joka oli lähettänyt aiemmin Elton Johnin Goodbye Yellow Brick Roadin (1973). Tässä paketissa oli häneltä Moody Bluesin In Search Of The Lost Chord (1968).

Todellakin tämä kelanauha on ollut 49 vuotta "uusi", siis se on yhä edelleen sinetöitynä alkuperäisissä pakkausmuoveissaan eli kokovartalokondomissa. Aika uskomatonta! Muovissa on tosin muutama hyvin pieni reikä, mutta se ei ei minua haittaa. Aion kuitenkin avata muovit ja kuunnella nauhan heti kun oikea hetki koittaa. En ole vielä varma milloin se on, mutta koska nauha on käyttämätön, niin äänenlaatu on taatusti loistava. Eipä ole ainakaan yhtään kulumaa nauhassa.

En muuten ole huolissani niiden muidenkaan kelanauhojen saapumisesta. EBayn Global Shipping Program on lähettänyt ne kirjattuina lähetyksinä, joten kaikissa on seurantakoodit. Eiköhän se In Rock saavu myös kohtapuoliin. Ehkä jo huomenna.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-02: Päätin äsken avata In Search Of The Lost Chord kelanauhapaketin ja pyysin kuvaajaa videoimaan tämän historiallisen hetken kun 49 vuotta kokovartalokondomissaan ollut kelanauhapaketti viimein avataan. Mutta tein tietenkin pahan virheen. En nimittäin ollut käyttänyt videokameraa pitkään aikaan ja neuvoinkin kuvaajaa painamaan väärää nappia. Nauhoitus ei siksi alkanutkaan ja kuoriminen jäi tallentamatta. Voi helvetti!

Usko kuitenkin minua: Paketti oli vielä äsken muoveissaan. Tässä on videolla ns. toinen otto eli näytän miten avaan juuri muoveista kuoritun kelanauhapaketin ja paljastan sisällä olevan uuden ja käyttämättömän kelanauhan.

Itse asiassa löysinkin todisteet asiasta! Kuvaaja painoi kyllä väärää nauhoitusnappia, mutta kamera otti siitä napista muutaman still-kuvan. Laitan tähän todisteeksi kuvan kelanauhapaketista ensin avaamattomana muoveissaan ja avaamisen jälkeen:


in search of the lost chord unopened
in search of the lost chord opened

Tässä vielä lopuksi se toisen oton videopätkä:LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-04-20: Korvasin videon uploadamalla sen YouTubeen.