Kanin ruokintaa

Olen saanut tehtäväkseni ruokkia erästä kania sillä välin kun sen omistaja on poissa. Kani oli ilmeisesti aluksi syönyt jotain lievästi myrkyllistä huonekasvia, sillä sen maha oli sekaisin eikä se koskenut ruokaansa tai veteensä. On myös mahdollista, että vieraan ihmisen kohtaaminen oli stressannut kania, mutta en pidä sitä vaihtoehtoa kovin todennäköisenä syynä sen ripulointiin. Huonekasvin lehteä oli selvästi näykitty ja luultavaa on, että se oli kanin tekosia.

Kani kuitenkin toipui vuorokaudessa ja se on taas normaali. Tässä on lyhyt video kanista, joka syö tuoretta voikukanlehteä:Jos videon katselu ei toimi selaimessasi, voit downloadata videon tästä.

Kani ei ole kovin sosiaalinen, mutta ei lähde pakoon jos sitä yrittää silittää. Se kuitenkin viihtyy pöytien ja kaappien alla.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-01: iPadissä Safarilla video ei toimi eikä se toimi sillä Chromellakaan. HTML5-videotuki tuntuu olevan todella huonoa noissa. Sen verran googlella sain selville, että iPadin Safari on nirso sen suhteen minkätyyppisiä videoita se kelpuuttaa. Fedora Linux 26:n tuore Firefox ainakin näytti videon oikein. Laitan nyt tähän pari kuvaa kuitenkin, jotta edes jotain materiaalia kanista olisi näkyvillä.

rabbit01
rabbit02

LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-01: Sain viimeinkin videon toimimaan iPadin Safari-selaimessa. Komento oli: ffmpeg -i rabbit.mov -vcodec libx264 -profile:v main -level 3.1 -preset medium -crf 23 -x264-params ref=4 -acodec copy -movflags +faststart rabbit.mp4


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-04-20: Korvasin videon uploadaamalla sen YouTubeen.