Kolme upeaa kelanauhaa ostettu

Päätin viettää taas hauskaa iltaa eBayssä. Koska olin niin tyytyväinen Elton Johnin Goodbye Yellow Brick Road kelanauhan kuntoon ja huolelliseen pakkaukseen, päätin tarkistaa olisiko samalla myyjällä muitakin hyviä kelanauhoja tarjolla. Henkilökuvauksensa perusteella myyjä on kokenut ammattilainen, joka on ollut elektroniikan ja audioalan kanssa tekemisissä jo 1960-luvulta lähtien. Hänen nimensä on Ken ja hän on nyt eläkkeellä. Sanomansa mukaan hän tyhjentelee nyt vuosien aikana keräämäänsä kokoelmaa ja ostaa jonkin verran sisäänkin tavaraa myydäkseen sitä eteenpäin. Myynti-ilmoitusten mukaan hän on myös erittäin luotettava ja asiakastyytyväisyys on hänelle tärkeää. Ostokset voi palauttaa 30 päivän ajan ellei ole tyytyväinen. Ken lupaa myös, että ongelmien sattuessa hän on halukas sovittelemaan tapauskohtaisesti, jotta mahdolliset virheet saadaan korjattua. Tämä on erinomaista toimintaa!

Tutkin siis Kenin uutta kelanauhatarjontaa ja päädyin ostamaan The Who Meaty Beaty Big and Bouncy kokoelman vuodelta 1971. Albumin nimi on melko outo, mutta Wikipedia tarjoaa selityksen:

The album is named after the members of the band: "Meaty" is Daltrey, who was quite fit at the time; "Beaty" is Moon, for his drumming; "Big" is Entwistle, who was a large person, often referred to as "The Ox" … and "Bouncy" was Townshend, who jumped about quite acrobatically during performances.

Ken sanoo kuunnelleensa nauhan läpi ja äänenlaatu on hänen mukaansa erinomainen vaikka nopeus onkin perustasoa eli 3¾ IPS. Yleiskunnoksi nauhalle ja boxille hän on antanut luokituksen Near Mint. Eltonin kelanauha oli kuten hän lupasi, joten uskallan odottaa tämänkin olevan todella hyvä.

Hänellä oli tarjolla myös Led Zeppelinin Led Zeppelin II ja harkitsin sitäkin. Tällä kertaa kuitenkin ajattelin, että etsin ehkä jotain vähän harvinaisempaa mikäli hänellä olisi sellaista tarjolla. Noita Zeppelinejä tuntuu kuitenkin liikkuvan kohtuullisesti. Pienen etsinnän jälkeen silmiini osui The Doors The Doors (1967) kelanauha. Nauhanopeus oli 7½ IPS ja kunnoksi Ken oli taas luvannut Near Mint, joten se sinetöi päätökseni. Tämä oli vähän kalliimpi kuin Meaty Beaty Big and Bouncy, mutta ajattelin, että olkoon vain. Nyt on kuitenkin tämän loistavan albumin 50-vuotisjuhlavuosi, joten mikäpä olisi parempi hetki hankkia se kuin juuri tänään. Albumilla on mm. legendaariset biisit Light My Fire, Break On Through ja The End.

On mukavaa voida tehdä kauppoja myyjän kanssa, joka kuvailee itsensä avoimesti ja joka hoitaa asiat kunnolla. Tälläkin kertaa kaupat sujuivat hienosti myös eBayn ansiosta, sillä sain yhdellä klikkauksella maksettua itse kohteet, postitukset, tullit ja verot. Nyt minun ei tarvitse muuta kuin päivittää Kalevi Kolttosen_kelanauhakokoelma sivuni ja ilta on alkanut hienosti. Tavoitteeni on vielä valvoa myöhään yöhön ja surffata netissä. Keitän seuraavaksi kahvit ja harkitsen teenkö vielä lisää nettiostoksia!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-09-30: Ostin vielä The Jimi Hendrix Experience Smash Hits (1969) kokoelman kelanauhana. Nopeus on 3¾ IPS. Tämä oli melko edullinen ostos. Albumilla on loistobiisi Stone Free ja muitakin, joita minulla ei ollut entuudestaan kelanauhaformaatissa.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-10-01: Pöhisin vielä retrogames.co.uk sitellä ja ostin Interceptor Softwaren Vortex Raider diskettiversion Commodore 64 tietokoneelle. Itse pelihän on melko kamala, mutta kansitaide on hieno ja nämä Interceptorin diskettiversiot ovat aina äärimmäisen harvinaisia!