Goodbye Yellow Brick Road kelanauha saapui

Sain tänään päivällä tekstiviestin UPS:ilta. Sen mukaan pakettini jätetään noutopisteeseen noin klo 17:30 jälkeen. Vox Long Tomia noutaessahan tein sen virheen, että oletin paketin olevan Ekolossa kuten aina ennenkin, mutta silloin paketti olikin jätetty Itä-Pasilaan. Se oli luultavasti seurausta paketin suuresta koosta. Tällä kertaa olin varma, että kyseessä on jokin tilaamani kelanauha, mutta varmistin silti saamallani numerokoodilla, että paketti oli varmasti Ekolossa.

Minulla oli kohtuullisen tiukka aikataulu, sillä minun piti alle tunnissa ehtiä töistä hakemaan paketti Ekolosta ja palaamaan kotiin, jotta ehtisin huutamaan eBayssä klo 17:57. Minulla oli nimittäin tarkkailussani espanjalainen kasettijulkaisu Boulder Dash pelistä MSX-tietokoneille. Aikataulu kuitenkin piti ja minulle jäi kotona vielä noin 12 minuuttia aikaa ennen huutoa. Siispä avasin paketin.

Siellä oli Elton Johnin Goodbye Yellow Brick Road (1973) kelanauha hyvin huolellisesti pakattuna ja kelmutettuna. Myyjä oli laittanut itse kelanauhan muovikelmuun, jotta nauha ei liikkuisi kuljetuksen aikana. Hyvin viisasta! Tämä oli ensimmäinen kerta kun joku myyjä on ajatellut asiaa näin pitkälle ja turvannut nauhan kuljetuksen. Nauhoja on sentään ehtinyt kertyä jo kuutisenkymmentä.

Valitettavasti ilta ehti jo pimentyä ennenkuin ehdin ottaa kuvia kelanauhalaatikosta, joten taas kerran salamavalo sotki kuvien laatua huonommaksi. Ei voi mitään, en ala uusiakaan kuvia enää ottamaan. Huomaa myös, että etukannen tekstissä Goodbye Yellow Brick Road laidoissa olevat kulumat eivät ole laatikossa olevia virheitä, vaan ne kuuluvat osaksi alkuperäistä kansitaidetta:


elton john goodbye yellow brick road reel box front
elton john goodbye yellow brick road reel box back

Hienohan tämä tupla-albumi on ja uskallan toivoa, että 7½ IPS nauhalla sounditkin ovat upeat. Tulee varmasti mahtava kuuntelukokemus.

Palaan vielä siihen Boulder Dash huutooni. Onnistuin voittamaan huudon hyvin edullisesti eli 16,15€ hintaan. Päälle tuli vielä 10,50€ postikuluja Espanjasta, sillä käsittääkseni myyjä laittaa paketin tulemaan kirjattuna. Näin ainakin sopii toivoa, sillä peli on hyvin harvinainen. MSX-tietokoneita ei kuitenkaan myyty Euroopassa huimia määriä ja tämä on tosiaan vielä Espanjan alueen erikoisjulkaisu.

Saapa nähdä koska ne muut kelanauhat alkavat ilmestyä Helsinkiin. Deep Purplen In Rock (1970) kelanauhan tilasin samana päivänä kuin tämän, mutta se taidettiin postittaa vähän myöhemmin. Nauhat tulevat myös eri puolelta USA:aa neljältä eri myyjältä, joten aika-arvioiden antaminen on hankalaa. Kaksi nauhaa on samalta myyjältä, mutta en enää muista mitkä ne olivat.