Vox Long Tom Echo nauhakaiku saapui eilen

Vox Long Tom Echo saapui viimeinkin eilen Kaliforniasta. Ostin sen 26.08.2017 ja myyjä postitti sen samana päivänä, joten aikaa matkaan kului reilut kaksi viikkoa. UPS:in kuriirit olivat ilmeisesti yrittäneet soittaa minulle päivällä, mutta en ollut kuullut puheluita tai puhelin ei ollut mukanani. Asia olisi varmaan koskenut toimitusta kotiini, mutta koska en voinut vastata, sain myöhemmin tekstiviestin, jonka mukaan pakettini olisi noudettavissa UPS:in noutopisteestä klo 17:30 jälkeen.

Lähdin klo 18 jälkeen kohti Hakaniemen Ekoloa, jonne UPS on aina aiemmin pudottanut paketit, joita en ole voinut vastaanottaa suoraan kuriireilta. Päästyäni Ekoloon, myyjä lähti etsimään pakettia takahuoneesta, mutta sitä ei ollut siellä. Hän tarkisti vielä toisenkin kerran eikä mitään löytynyt. Aloin jo huolestua, että ei kai tämä harvinainen ja hintavakin paketti vain ole voinut hukkua jonnekin. Pyysin myyjää tarkistamaan tietokoneeltaan pitäisikö paketin edes olla Ekolossa UPS:in sivujen mukaan. Hän kieltäytyi vedoten työkiireisiinsä ja antoi minulle palvelunumeron, jonne soittaa.

Soitin saamaani numeroon, mutta puhelusta ei tuntunut tulevan oikein yhtään mitään. Jouduin odotusjonoon, jolloin myyjä ilmeisesti heltyi ja lupasi tarkistaa asian koneeltaan. Lopputulos oli ärsyttävä, mutta myös helpottava: Paketti olikin jätetty Länsi-Pasilaan jonnekin K-markettiin! Ei siis ollut syytä olettaa sitä hukkuneeksi, mutta jostain syystä UPS oli päättänyt jättää paketin paikkaan, jonne on kotoani usean kilometrin matka. Ekolosta noutaminen olisi käynyt metron avulla hyvin nopeasti ja kätevästi, mutta ehkä Ekolossa on liian pienet säilytystilat isoille paketeille. Paketilla oli painoa tasan 10kg ja se oli melko suuri, sillä myyjä oli viisaasti käärinyt Long Tomin paksuun kuplamuoviin ja paketti oli myös vuorattu styrox-lastuilla kauttaaltaan.

Lähdin siis Hakaniemestä kolmosen ratikalla kohti Eläintarhan pysäkkiä, josta onnistuin kuin ihmeen kaupalla suunnistamaan Länsi-Pasilan suuntaan vaikka suuntavaistoni onkin huono. Yhdellä ratikkapysäkillä kysyin kahdelta nuorelta suuntaa etsimääni osoitteeseen ja K-marketiin ja sain heiltä neuvon kävellä eteenpäin. K-market oli noin 600 metriä Eläintarhan pysäkiltä ja löysin lopulta perille aika helposti.

Vaivattomin ratkaisu olisi ollut palata kotiin taksilla, mutta päätin säästää rahaa ja kävelin kakkosratikan pysäkille. Sillä pääsin pois Länsi-Pasilasta ja yhdellä pysäkillä vaihdoin suuntaa ja otin kolmosratikan kohti Kalliota. Kantamista oli kuitenkin kohtuullisen pitkä matka ja päästyäni viimein perille olin aivan märkänä hiestä. Uupuneena avasin kuitenkin paketin ennen suihkussa käyntiä ja totesin, että ulkoisesti ainakin Long Tom oli melko siistissä kunnossa. Ei mitään vaurioita havaittavissa pitkän matkan seurauksena.

Nyt minun pitäisi jaksaa avata Long Tom ja mitata mikä on nauhaluupin pituus, jotta nauhaluuppien myyjä voisi lähettää oikeanpituisen nauhaluupin Englannista. Sen lisäksi Long Tomista puuttuu kokonaan töpseli virtapiuhasta. Virtapiuhassa on sisällä kolme johtoa eli mukaan on lisätty maadoitus. Sitä ei ehkä alunperin ole ollut, mutta se on ilmeisesti hyvä olla olemassa.

Laitan tähän loppuun muutaman kuvan Long Tomista.


vox long tom echo 01
vox long tom echo 02
vox long tom echo 03
vox long tom echo 04
vox long tom echo 05