Sapatti, kirottu sapatti!

Aiemmassa blogikirjoituksessani Siivouspäivän löytöjä esittelin joitakin siivouksen yhteydessä löytämiäni kasiraitanauhoja Black Sabbathilta ja Santanalta. Tänään sain Englannista kirjatun kirjeen, jossa aiempi kahden Black Sabbath kasiraitanauhan sarja sai täydennyksen. Ne kaksi nauhaahan olivat Vol. 4 (1972) ja Sabotage (1975). Ajallisesti niiden välistä puuttui kolmas loistoalbumi eli Sabbath Bloody Sabbath (1973). Se on nyt tässä:

8track black sabbath sabbath bloody sabbath

Kuten kuvasta näkyy, kyseessä ei ole mikään huippukuntoinen yksilö. Kulumaa on tullut vuosien varrella, mutta eBayssä olleessa myynti-ilmoituksessa oli rehellisesti kuvat nähtävillä ja kunnoksi oli merkitty "acceptable" eli sitä ei väitettykään erityisen siistiksi. Nauha oli kuitenkin edullinen ja täydensi mukavasti tuon kolmen sarjan, joten ajattelin, että ostetaan se nyt pois kuljeksimasta kun ei noita kuitenkaan niin usein myynnissä edes näe.

Kaikissa noissa Black Sabbath kasiraitanauhoissa, joissa on kotelo, näyttää olevan yhteistä se, että niissä on samanlainen keltainen peruslaatikko. Tuohon laatikkoon on sitten liimattu päälle kansitaiteet. Ja kuten vanhasta blogikirjoituksestani selviää, Sabotage kansi on väärinpäin. Tämä Sabbath Bloody Sabbath taas on oikeinpäin. Kummallista kyllä, näin ihan äsken eBayssä Sabotage kasiraitanauhan, jossa tuo kansitaide oli myöskin väärinpäin! Eli selvästi kyse ei minun yksilössäni olekaan ainutlaatuisesta virheestä, vaan vastaavia on toinenkin ja luultavasti muitakin. Ehkä joku on tehtaalla lätkinyt kansitaiteita oikein urakalla näihin ja monta on mennyt sarjatyönä väärinpäin. En tiedä varmaksi, mutta melko kummallista se on.

Rahoitin tämän ostokseni myymällä pari Nintendo Entertainment Systemin 8-bittistä retropeliä, joille minulla ei ollut tarvetta. Nekin tulivat vastaan siinä siivouksen yhteydessä ja ajattelin, että kun en ole mikään iso NES-fani, niin pistetään pelit kiertoon. Olen joskus vuosia sitten ostanut pari NES-konsolia ja niiden yhteydessä nuo pelitkin ovat tulleet.

En ole muistaakseni pelannut NES:illä kuin muutamia kertoja ja siitäkin on niin paljon aikaa, että asuin silloin vielä Aleksis Kiven kadulla. Pelinä oli perinteinen Tetris. Mitään isompaa tunnesidettä noihin kasibittisiin Nintendoihin minulla ei siis ole. Nurkissa olisi vielä Super Mario Bros 2 laatikkoineen, mutta ilman ohjekirjaa. Ajattelin myydä senkin pois nurkista vaikka siitä ei juuri mitään rahaa saakaan, mutta olisipahan sitten poissa tilaa viemästä.