Vox Long Tom Echo nauhakaiku voitettu Kaliforniasta

Olipahan jännittävä ilta! Tavoittelin eBayssä Vox Long Tom Echo nauhakaikulaitetta Kaliforniasta ja onnistuin kuin onnistunkin voittamaan sen! Huutokauppa umpeutui Suomen aikaa klo 20:24. Paukutin huutoni sisään 20 sekuntia ennen loppua ja oli siellä muitakin viime hetken "snipereita". Voi helvetti soikoon! Nämä ovat aika harvinaisia 1960-luvun laitteita, joita käsittääkseni tehtiin Englannissa vuosina 1964-1968. Maestro Echoplexejä on helpompi löytää vaikka kyllähän nekin ovat aika kalliita. Kuitenkin EP-3 mallia tehtiin aina 1990-luvulle asti.

Laitan blogiini kuvia Long Tomista mahdollisimman pian kun se on saapunut Suomeen. Nyt toistaiseksi onanoin vain tällä kuvalla, jossa nuori Jimmy Page on studiossa Gibson Les Paul kourassa ja taustalla on kitarakaapin päällä Vox Long Tom Echo. Varastin kuvan reverb.com:ista erään Denmark Streetin kitarakauppiaan myynti-ilmoituksesta. Aivan kuten aiemmin varastamani Jeff Beckin kuvan suhteen, olen varma, ettei myyjällä ole oikeutta käyttää kuvaa sen paremmin kuin minullakaan. Mitäpä tuosta, kyse ei ole isosta rikkeestä, tässä se kuva on:

jimmy page in studio with vox long tom echo

Mitä tulee nauhakaikuihin, Jimmy Pagehan on paljon kuuluisampi Maestro Echoplex EP-2 ja EP-3 käyttäjä, mutta näemmä hän on käyttänyt Long Tomiakin. Tavoitteeni on vielä tulevaisuudessa hankkia myös Echoplex, mutta en ole vielä päättänyt ostanko EP-2:n vai EP-3:n. EP-2 on toteutettu kokonaan putkitekniikalla kuten Vox Long Tom. EP-3 taas on transistorivehje. Molemmat ovat epäilemättä todella hyviä.

Olen nyt sen verran persaukinen, että kun Long Tom saapuu, minulla ei ole heti varaa viedä sitä huoltoon. Laite on kyllä kunnossa, mutta siinä on jenkkityylinen virtapiuha, joten se pitää korvata Suomeen sopivalla. Long Tomin muuntajan suhteen sen sijaan ei ole ongelmia. Laitehan on Englannissa tehty ja siinä on muuntajassa valinta 250 voltille aivan kuten Vox AC30 vahvistimessanikin. Nyt se on vaan valittu jenkkivirralle, mutta vaihto Suomen oloihin käy helposti valitsimen avulla!

Vox AC30 ja Vox Long Tom Echo sopivat yhteen mainiosti. Olen nyt todella tyytyväinen.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-08-27: Sain led-zeppelin.org:ista selville, että Page käytti Long Tomia Led Zeppelinissä vuosina 1969-1970. Uskoakseni sen jälkeen hän siirtyi Maestro Echoplex EP-2:een ja myöhemmin EP-3:een!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-08-27: Ostin eBaystä 10:n uuden nauhaluupin paketin Long Tomiin. Paketti tulee Englannista ja maksoi postikuluineen vain 18€. Erittäin edullista toisin kuin itse Long Tom, josta jouduin pulittamaan melkoisen summan taaloja!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-08-30: Vox AC30 volttivalitsimessa ei olekaan valintaa 250V, vaan korkein volttimäärä on 245V, joka siis nyt on minulla valittuna. Luultavasti Long Tomissakin korkein valinta on tuo 245V.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-08-30: Nauhaluuppien ostossa ilmeni odottamaton ongelma. Luuppien myyjän mukaan Long Tomia on tehty kahdella eri nauhaluuppien pituudella. Jos näin on, niin minulla ei ole aavistustakaan kumpi versio minulla on. Pyysin Long Tomin myyjää lähettämään kuvia nauhakaikulaitteen sisältä ja välitin kuvat luuppien myyjälle. Luuppimyyjä ei kuitenkaan kuvien pohjalta osannut sanoa kumpi malli on kyseessä. Niinpä minun pitää odottaa kunnes Long Tom on saapunut Helsinkiin ja mitata luupin pituus. Pyysin luuppimyyjää lykkäämään lähetystä kunnes olen selvittänyt luupin pituuden! Hän totteli, mutta jostain syystä sain eilen eBaystä ilmoituksen, että nauhaluupit on postitettu. Toivon, että myyjä on vain merkinnyt ne postitetuiksi, jotta eBay ei valittaisi hänelle viivästyneestä postituksesta. Mehän sovimme, että odotetaan!