Suomen ensimmäinen terrori-isku on nyt totta

Euroopan lukuisten terrori-iskujen seurauksena olen pitänyt vain ajan kysymyksenä milloin Suomessakin joku islamisti tekee terrori-iskun. Terrori-isku tapahtuikin Turussa perjantaina 18.08.2017 ja sen toteuttajana oli marokkolainen 18-vuotias sekopää.

Poliitikot ovat iskun jälkeen kiitelleet poliisin toimintaa ja Ilta-Sanomat on jopa ylistänyt poliisin "velvollisuudentuntoa" kun nämä antoivat ensiapua haavoittamalleen terroristille. Miten isku siis tapahtui? Tietääkseni siten, että terroristi huitoi isolla lihaveitsellä kymmentä ihmistä tappaen kaksi ja lähettäen ainakin kolme teho-osastolle. Sivulliset yrittivät pysäyttää terroristin ja todennäköisesti estivät sen, että uhreja olisi tullut lisääkin. Erityisesti maahanmuuttajien kerrotaan olleen aktiivisia puolustustoimissa, mutta kyllä suomalaisetkin ovat kansaa puolustaneet. Se vain kuuluu lehdistön rooliin, että he korostavat maahanmuuttajien auttaneen, jotta tämä terroriteko ei nostaisi muukalaisvihaa Suomessa.

Poliisi pysäytti terroristin ampumalla tätä alavartaloon eli oletettavasti jalkaan. Poliisin toiminnassa oli hyvää se, että partio tuli paikalle hyvin ripeästi. Muistaakseni he saivat hälytyksen klo 16:02 ja jo klo 16:05 he olivat toimintavalmiudessa rikospaikalla. Mainiota oli myöskin se, että poliisi ylipäänsä uskalsi käyttää asetta. Mutta mitä helvettiä he sillä aseellaan tekivät? Ampuivat terroristia vain jalkaan! Barcelonassa tapahtui terrori-isku melkein samaan aikaan kuin Turussa eli se oli vain päivää aiemmin torstaina 17.08.2017. Espanjan poliisi ampui hengiltä ainakin neljä ISIS-islamistia eikä siellä todellakaan tähdätty jalkaan! Suomessa media on ylistänyt Espanjassa ampunutta poliisia sankariksi ja kehunut rohkeutta, mutta täällä oman maamme poliisi ei uskalla edes päästää päiviltä terroristia, joka on yrittänyt murhata ainakin 10 viatonta ihmistä!

Täysin naurettavaa toimintaa. Terroristeilla ei ole mitään oikeutta elää ja poliisin pitäisi ampua armotta kaikki terroristit, jotka tavataan rikospaikalta. Espanjan poliisi toimi oikein, Suomen poliisi ei toiminut. Nyt yhteiskunta joutuu elättämään terroristipaskaa vuosikaudet vankilassa ja maksamaan hänen kulujaan.

Toiseksi Suomen lainsäädäntö ei ole ajantasalla. Meillä korkein mahdollinen rangaistus on elinkautinen vankeus. Esimerkiksi Ruotsissa kolme ihmistä haulikolla teurastanut Juha Valjakkala alias Nikita Joakim Fouganthine sai teostaan elinkautisen, mutta Suomessa elinkautinen ei oikeasti tarkoita käytännön tasolla sitä, että rikollinen todella joutuisi istumaan vankilassa lopun ikäänsä. Sen sijaan Valjakkala päästettiin ehdonalaiseen kun hän oli kärsinyt rangaistustaan muistaakseni arviolta 15-17 vuotta. Sen jälkeen Valjakkala syyllistyi pikkurikoksiin ja joutui taas istumaan pienen tuomion, mutta tätä kirjoitettaessa hän on vapaa mies ja asuu tietääkseni jossain päin Helsingin Kalliossa.

Alan olla pikkuhiljaa sitä mieltä, että Suomeen on saatava myös kuolemanrangaistus. Terrorismirikokset ovat niin törkeitä ja sairaita, ettei edes elinkautinen vankeusrangaistus ole riittävä. Kaikki terroriin liittyvä toiminta pitäisi rankaista kuolemalla eli ainakin avunanto, yllyttäminen, rahoittaminen, värvääminen, ilmoittamatta jättäminen, salaaminen, terrorijärjestöön kuuluminen ja tietysti itse iskut. On aika selvää, että terroristit ja terroristien sympatisoijat ja tukijat ovat itse luopuneet ihmisoikeuksistaan. Terroristit eivät kertakaikkiaan ansaitse elää, vaan heidät pitää kylmästi tappaa. Suomen lakia on siksi muutettava ankarampaan suuntaan, jotta oikeus toteutuisi. En mitenkään voi hyväksyä sitä, että tämäkin Turussa kylmäverisesti murhannut terroristipaska päästetään noin 20 vuoden jälkeen vapauteen. Kyllähän hänet varmasti karkotetaan Suomesta, koska hän on Marokon kansalainen, mutta se mahdollistaa sen, että tämä häiriintynyt rikollinen pääsee kotimaahansa punomaan uusia juonia ja hautomaan kostoa "vääräuskoisille" ja ateisteille.

Viranomaisia on Suomessa yritetty varoittaa islamisteista, mutta yleisesti ottaen media on paaponut terroristeja ja vähätellyt uhkakuvia. Suomessa on kuitenkin ainakin yksi rehellinen tutkija, joka on kertonut totuuden. Hänen nimensä on Alan Salehzadeh. Salehdazeh on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, ja hän kuuluu siihen harvojen tutkijoiden joukkoon, joka on uskaltanut vastustaa Helsingin suurmoskeijaa ja joka on yleisellä tasolla kertonut miten islamistit ovat soluttautuneet myös Suomeen. Salehzadeh on vaatinut vaarallisten yksilöiden karkottamista Suomesta, sillä he ovat "tikittäviä aikapommeja". Tätä rohkeaa ja suorapuheista tutkijaa ei kuitenkaan ole juurikaan poliittisten päättäjien taholta kuunneltu ja seuraukset voimme nyt nähdä itse. Jokohan Suomi viimein herää karuun todellisuuteen ja ryhtyy tarvittaviin toimiin?

Vanha hyvä ystäväni Pete on ollut hyvin järkyttynyt tästä terrori-iskujen aallosta ja hän onkin tehnyt ajankohtaisen runon Jumala on suurin.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-08-21: Barcelonan terrori-iskun päätekijä on onneksi ammuttu kuoliaaksi Espanjassa.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-08-27: Olen valmis luopumaan kuolemantuomiosta, mutta vain sillä ehdolla, että terrorististen tekojen rangaistus on oltava aina elinkautinen pimeässä kopissa ilman mahdollisuutta vapautumisesta.