Lisää ReVoxia taloon (osa 2)

Siitä asti kun aloitin ReVox-tavaroiden keräilyn, olen vakuutellut itselleni, että kelanauhuri A77 on ReVoxin hifi-laitteista se ainoa, jonka tarvitsen. Tarkoitukseni ei ollut hankkia A78 vahvistinta, mutta pyörsin päätökseni ja A78 on jo hankittu. Sen jälkeen päätin, että A76 saa varmasti jäädä ostamatta, sillä en kuuntele radiota juuri koskaan. Nyt kuitenkin sekin päätös on tullut pyörrettyä, sillä löysin pari päivää sitten eBayn kautta Itävallasta siistin ja toimivan Sveitsissä valmistetun ReVox A76 mk2 virittimen (eli kansankielellä radion).

Sain juuri sähköpostia, että A76 on postitettu, joten se saapunee Helsinkiin viikon sisällä. Lisään tähän blogiin A76-kuvia kunhan laite on perillä.

Pitää varmaan jatkossa yrittää löytää jokin radiokanava, jota pystyy kuuntelemaan. Mitään rap- ja hiphop-paskaahan minä en siedä sekuntiakaan. Oli miten oli, olen kyllä siihen tyytyväinen, että mainosesitteissä esitelty sarja A76 mk2, A77 mk3 ja A78 mk1 on nyt kokonaisuudessaan kasassa. Se on hyvin näyttävä ja kaunis kolmen hifi-laitteen setti, jonka äänenlaatu on mahtava.

ReVox A76:n lisäksi hankin myös ReVox-esitteessä mainostetun "A77 dust cover":in eli kovamuovisen pölysuojan, joka sopii kaikkiin ReVox A77 malleihin. Se on kuin vinyylisoitinten kansi. Jotta pölysuoja menee paikoilleen, on isot NAB-keskiöt kuitenkin luullakseni ensin irrotettava nauhurista. Etsin ensin pölysuojaa eBaystä ja näinkin yhden Portugalissa, mutta se oli turhan kallis. Googlen avulla löysin onneksi belgialaisen hifi-liikkeen sivun, josta pölysuojan sai tilattua hintaan 99€, joka sisälsi postituksen Suomeen. Näin säästin ainakin 70€ verrattuna Portugalista ostamiseen.

Pistän pölysuojastakin kuvan tänne heti kun se on saapunut.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2016-11-25:

ReVox A76 mk2 edestä:

ReVox A76 mk2 front

ReVox A76 mk2 lähikuva takaa:

ReVox A76 mk2 back closeup

ReVox A78 mk1 ja A76 mk2 takaa:

ReVox A78 mk1 and A76 mk2 back

Kuten kuvasta näkyy, ReVox A76 virittimen takapaneelissa oleva antenniliitäntä ei olekaan nykyään standardina olevana IEC-liitäntä, vaan siihen vaaditaan BNC-liitin. Kävin siis tänään Hakaniemen Bebekissä ostamassa seuraavat komponentit:

Noiden avulla sain A76:een antennikaapelin kiinni. A76 ja A77 on kytketty A78:aan RCA-liittimillä ja tässä vaiheessa on tullut todistettua, että A76 viritin toimii moitteettomasti ja A78:n Tuner-kanava toimii. Myöhemmin illalla testaan, että myös A78:n Tape-kanava toimii.

Maanantaina saan ReVox BX-350 kaiuttimet maksettua ja noudan ne Punavuoresta kotiini. A78 tukee neljää kaiutinta, joten saan neljä kaiutinta kiinni ReVox-systeemiini. Tarvitsen vielä vain kaksi kaiutinpiuhaa perinteisillä kahden pinnin DIN-liittimillä ja kaikki alkaa olla kunnossa.