Eräs toteutunut kelanauhahaave

Aiemmassa blogissani olen maininnut, että haaveilen David Bowien Hunky Dory albumin löytämisestä kelanauhana. Mitä tulee Bowien kelanauhoihin ylipäätään, niin tuntuu siltä, että ne kaikki ovat hyvinkin harvinaisia. Avaamaton ja siis käyttämätön Man Who Sold The World myytiin juuri hintaan 500 USD. Itse asiassa tarkoitukseni oli huutaa kyseistä kelanauhaa eBayssä, mutta myyjä oli saanut tuon 500 USD:n tarjouksen eBayn ulkopuolelta ja siten perui huutokauppansa. En tiedä miten eBayn sääntöjen mukaista kyseinen toiminta on, sillä kohteessa oli jo runsaasti huutoja. Myyjä oli perunut kaikkien huudot ja kohteen kohdalla luki vain: This item is no longer available. Kuka tietää vaikka hinta olisi eBayssä kohonnut jopa yli 500 USD:n?

Joka tapauksessa huomasin, että USA:n eBayssä on lisäksi tarjolla Ziggy Stardust 7½ IPS-nopeudella. Tutkimuksieni mukaan kyseinen nauha on myös erittäin harvinainen. Myyjän ilmoituksessa luki, että hän postittaa vain USA:an, mutta kysyin voisiko hän tehdä poikkeuksen. Poikkeus onnistui ja myyjä lupasi postittaa Helsinkiin mikäli voitan kohteen. Varmaan sekin auttoi minua, että olen ollut eBayssä jäsenenä jo reilusti yli 16 vuotta ja minulla on koossa 100% positiiviset palautteet (513 eri kauppakumppania tällä hetkellä).

Kohde umpeutui Suomen aikaa eilen 14.11.2016 klo 19:44. Iskin viime minuutilla kuin tuhat salamaa ja onnistuin kuin onnistuinkin voittamaan kelanauhan hintaan 306 USD. Eli ei todellakaan mikään halpa hankinta, mutta onhan tämä eräs toteutunut kelanauhahaave. Albumi on erinomainen ja tässä kelanauhaformaatissa hyvin hankala löydettävä.

Ziggy Stardust ei noussut klassikon arvoon vasta myöhään julkaisunsa jälkeen, vaan sitä pidettiin huippulaadukkaana jo heti sen ilmestymisen aikoihin. Musa-lehdessä nro 3 (Syyskuu 1972) erikoistoimittaja Tapio "Madman" Korjus kirjoittaa mm. seuraavasti:

Ziggy Stardust oli lähes itsestään selvä valinta kuukauden parhaaksi LP:ksi. Itse asiassa olen jo valmis pitämään sitä vuoden 1972 pop-albumina, ellei loppuvuodesta sitten ilmaannu markkinoille jotain todella mullistavaa. … Levyn soundi on jälleen bowiemaisen taiturillista ja sovitukset ovat loistavia. Soita Ziggy Stardust usein ja vahvistin mahdollisimman kovalla, sulje silmäsi ja anna kuvien tulla.

Niinhän levyn kansissakin lukee: To be played at maximum volume. Ziggy Stardust on epäilemättä yksi kaikkien aikojen parhaista albumeista ja olen onnellinen, että onnistuin voittamaan harvinaisen kelanauhajulkaisun.